Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Делът на необслужваните кредити намалява Понижението на лихвите по депозитите достига предела си

Петър Андронов, председател на Управителния съвет на Асоциация на банките в България.

95,1 млрд. лв. са активите на банковата система

Делът на необслужваните кредити в страната намалява до 11,7% в края на септември 2017 година, при 12,8% девет месеца по-рано. Тенденцията за спад на лошите кредити и ръст на новите заеми за домакинствата и бизнеса ще продължи, заедно със задържането на ниските лихвени проценти в близко бъдеще. Това показва анализ на Асоциация на банките в България (АББ) за третото тримесечие на 2017 г., представен пред журналисти. Обемът на необслужваните кредити намалява до 6,57 млрд. лева в края на деветия месец на годината, показват данни на БНБ.

“Радваме се на икономическия растеж на страната, който толкова дълго чакахме. Заетостта и заплатите се увеличават, безработицата намалява, а банковата система е стабилна”, обяви Петър Андронов, председател на Управителния съвет на АББ. По думите му активите на банковата система достигат 95,1 млрд. лв. към 30 септември, а качеството на кредитния портфейл ще продължи да се подобрява.

Според данните за третото тримесечие на годината лихвите по жилищните кредити в лева достигат 4,2%, а тези в евро – 4,5%. Експерти прогнозират запазване на ниските лихвени проценти до края на годината, но съветват хората да внимават с новите заеми, защото тази тенденция “рано или късно ще се промени”.

При депозитите, въпреки ниските лихви, които за домакинствата са на средно ниво от 0,37% и 0,26% за левове и евро в края на септември, домакинствата държат на влог 46,41 милиарда лева, което е увеличение от 5,9% на годишна база. Експертите са категорични, че понижението на лихвите по депозитите достига своя предел.

 

Експертите:

Внимавайте с интернет банкирането

Не оставяйте екрана за дълго активен, след като сте приключили с операциите.
Не оставяйте екрана за дълго активен, след като сте приключили с операциите.

Клиентите, които използват интернет банкиране, трябва да бъдат изключително внимателни за личните си финанси в процеса на работа.

Не оставяйте екрана за дълго активен, след като сте приключили с операциите, защото тези, които ви атакуват, само това чакат. За това предупредиха експерти от Асоциация на банките, които анонсираха, че киберсигурността е една от важните теми, по които организацията работи и ще направи отделна конференция в близко бъдеще.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете