Делян Добрев: БСП искат да ме отстранят от пленарна зала, за да не се случат реформите в енергетиката 

Колегите от БСП са недоволни от постигнатото вчера споразумение от кабинета на премиера Бойко Борисов за допълнителни реформи в енергетиката. Това каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев след като БСП за трети път настоя да бъде отстранен от зала.

„Може би се чувстват уязвени и за да не се случат тези реформи искат по някакъв начин да успеят да ме отстранят от зала“, заяви той. „Моят експеримент с червените вратовръзки, днес е още по-червена, се оказа успешен. Крайният резултат е, че колегите от ляво като видят червено, ако не се носи от техен колега, реагират като бик на червено“, коментира Делян Добрев.

За трети път левицата поиска отстраняването от пленарна зала на депутата от ГЕРБ Делян Добрев. Това стана ясно от думите на депутата от ПГ на „БСП за България“ Иван Ченчев.

“Във връзка с решение №2 от 30 януари 2017 година по конституционно дело №8 от 2017 г. и без да упражнявам фиксация в никого, а с вяра в правотата на Конституционния съд ви призовавам, г-жо председател, да отстраните от зала гражданина, вече в това му качество, Делян Александров Добрев“, заяви Ченчев.

От своя страна председателят на парламента Цвета Караянчева заяви, че решението на КС не засяга статута на Делян Добрев като народен представител и на практика потвърждава, че такъв правен казус понастоящем не съществува. „Към момента в НС няма валидна оставка на народния представител, по която парламентът да се произнесе. Нямам основание да отстраня г-н Добрев, той е пълноправен народен представител“, каза още Цвета Караянчева.

Коментари

Задължително поле