Дидо от Д2 се класира за финала на „Фермата“!

Учени от БАН предлагат нов психотест за шофьори

Заев: Армията на Косово се появява в неподходящо време

В 75 училища у нас вече няма хартиен дневник

Турската армия готова за операция в Сирия Ердоган: САЩ да изтеглят кюрдите

Борисов: Нито веднъж не съм застанал срещу решение на президента Май месец ще има европейски избори и ще видим кой колко струва, каза премиерът

По 12 години затвор за мъжете, измъчвали таксиметров шофьор във Врачанско

Задължителна ясла за деца от гета в Дания Неспазването на закона лишава от детски надбавки

Министерството на културата официално се присъедини към проекта ТРАДУКИ

Меркел подкрепи мерките на Макрон за справяне с протестите

Шокиращи сметки за топла вода изненадаха търновци

Никола Василев е новият изпълнителен директор на БДЖ

Ирландският парламент разреши абортите

Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо” подариха коледен концерт на жители и гости на града

Харчим 275 лв. на човек за празниците Цените са със 7-11 на сто по-високи спрямо миналата година

Делян Добрев: БСП искат да променят програмата за енергийна ефективност така, че тя да не работи

Снимка: Архив

Това, което днес ни притесни в изявленията на БСП бяха намеренията да променят програмата. Това каза на брифинг в Народното събрание народният представител от ПГ на ГЕРБ Делян Добрев във връзка с изказвания на „БСП лява България“ за Националната програма за енергийна ефективност.

„Те ще променят тези правила и се готвят да централизират програмата, така че тя да не работи“, посочи той. „Днес изведнъж разбираме, че БСП харесва много тази програма и няма да я спират“, коментира Делян Добрев и уточни, че БСП ще провалят програмата, защото няма да спазват правилата, които са спазвани до момента.

„Ако това се случи тази програма грубо казано ще се забатачи, ще спре да работи, ще загубим програмата и всички успехи от нея“, заяви народният представител. Според него БСП никога не е била конструктивна опозиция. „Програмата накара общините да се съревновават, така и етажната собственост да се съревновава, за да получи финансиране“, посочи Делян Добрев и допълни, че програмата за саниране на жилищни сгради ще намали сметките за отопление на хората.

„Технически ресурсът, одобрен от НС е достигнат. Ако трябва да продължи програмата за саниране, има нужда от нова подкрепа от цялото НС или поне от мнозинството“. Това каза министърът на финансите в оставка Владислав Горанов във връзка с изказвания на „БСП лява България“ за Националната програма за енергийна ефективност.

„До края на годината ще успеем да финансираме програмата в пълнотата, в която е получила подкрепа от НС“, обясни той. „В момента, в който нямаме увереност, че програмата би получила подкрепа за разрастването й, след като чухме доста критики по отношение на нея, нямаме необходимия политически капацитет, за да настояваме за продължаването й без да е ясно, че тя е приоритет на обществото“, коментира Владислав Горанов. „

Изчакваме приемането на бюджета. Стратегията ни беше след приемането на бюджета да предложим увеличаване на програмата до записаното в програмата на ГЕРБ от изборите през 2014 година“, посочи той. По думите му ГЕРБ няма увереност, че има капацитет да получи подкрепа в НС за това увеличение. Владислав Горанов заяви, че програмата за енергийна ефективност е добър инструмент с добър дизайн, ако получи подкрепа може да продължи да бъде изпълнявана.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. “Националната програма за енергийна ефективност.’ А това ще рече национализация на топлото, премахване на паразитите по енергийната верижка, използване на бартер:) и нормализиране на цените в съответствие със стандарта на живот в България както е навсякъде по света и както беше преди 26 г в България:) Ние платихме за средата на септемви до средата на ноември 113 $ канадски, което значи към 150 лв за 2 месеца, като в цената е вкл парното, началото на ноември беше доста студено, топлата вода, ток + вкл. всички видове такси в сумата:) Енергията е национализирана:)

  2. Педал. И какви сочни устнички има само!!!! Какви ли страстни „cвиpkи“ прави????

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.