Свършват мъките с данъчните декларации

Дължими налози за служебен аванс за шефа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 12 декември 2019

„Германският пациент” от Михаил Вешим Ще спаси ли българската пукница Хер Бекер

Борисов: Радев е опозиционен лидер (ВИДЕО) За 40 минути не каза една добра дума за държавата, коментира премиерът интервюто на президента

Проф. Тодор Кантарджиев: Изследванията за грип и вирусни заболявания на починалата във Враца ученичка са отрицателни

Оставаме без ток след 5 години

Сачева ще търси Светия синод за социалния закон

ЕК обяви своята „Зелена сделка”

Цигани стреляха и хвърляха камъни по полицаи

София на косъм от трагедия като в Хитрино

Балканстрой с награда за Сграда на годината

Апартаментите за гости с данък до 250 лв. на стая Плащат налог като хотели с 1-2 звезди

Париж разкри реформата на пенсиите Синдикатите я отхвърлиха и обещаха стачките да продължат

Следователи дариха наградата си от ВСС на „Българската Коледа“

Делян Добрев: БСП искат да променят програмата за енергийна ефективност така, че тя да не работи

Това, което днес ни притесни в изявленията на БСП бяха намеренията да променят програмата. Това каза на брифинг в Народното събрание народният представител от ПГ на ГЕРБ Делян Добрев във връзка с изказвания на „БСП лява България“ за Националната програма за енергийна ефективност.

„Те ще променят тези правила и се готвят да централизират програмата, така че тя да не работи“, посочи той. „Днес изведнъж разбираме, че БСП харесва много тази програма и няма да я спират“, коментира Делян Добрев и уточни, че БСП ще провалят програмата, защото няма да спазват правилата, които са спазвани до момента.

„Ако това се случи тази програма грубо казано ще се забатачи, ще спре да работи, ще загубим програмата и всички успехи от нея“, заяви народният представител. Според него БСП никога не е била конструктивна опозиция. „Програмата накара общините да се съревновават, така и етажната собственост да се съревновава, за да получи финансиране“, посочи Делян Добрев и допълни, че програмата за саниране на жилищни сгради ще намали сметките за отопление на хората.

„Технически ресурсът, одобрен от НС е достигнат. Ако трябва да продължи програмата за саниране, има нужда от нова подкрепа от цялото НС или поне от мнозинството“. Това каза министърът на финансите в оставка Владислав Горанов във връзка с изказвания на „БСП лява България“ за Националната програма за енергийна ефективност.

„До края на годината ще успеем да финансираме програмата в пълнотата, в която е получила подкрепа от НС“, обясни той. „В момента, в който нямаме увереност, че програмата би получила подкрепа за разрастването й, след като чухме доста критики по отношение на нея, нямаме необходимия политически капацитет, за да настояваме за продължаването й без да е ясно, че тя е приоритет на обществото“, коментира Владислав Горанов. „

Изчакваме приемането на бюджета. Стратегията ни беше след приемането на бюджета да предложим увеличаване на програмата до записаното в програмата на ГЕРБ от изборите през 2014 година“, посочи той. По думите му ГЕРБ няма увереност, че има капацитет да получи подкрепа в НС за това увеличение. Владислав Горанов заяви, че програмата за енергийна ефективност е добър инструмент с добър дизайн, ако получи подкрепа може да продължи да бъде изпълнявана.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. “Националната програма за енергийна ефективност.’ А това ще рече национализация на топлото, премахване на паразитите по енергийната верижка, използване на бартер:) и нормализиране на цените в съответствие със стандарта на живот в България както е навсякъде по света и както беше преди 26 г в България:) Ние платихме за средата на септемви до средата на ноември 113 $ канадски, което значи към 150 лв за 2 месеца, като в цената е вкл парното, началото на ноември беше доста студено, топлата вода, ток + вкл. всички видове такси в сумата:) Енергията е национализирана:)

  2. Педал. И какви сочни устнички има само!!!! Какви ли страстни „cвиpkи“ прави????

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.