Делян Добрев: Здравеопазването е сред основните приоритети на ГЕРБ

Избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Здравеопазването е сред основните ни приоритети. Останалите са образование, сигурност и икономика и икономически растеж, заяви водачът на листата на ГЕРБ Делян Добрев при откриването на форум “Здравеопазване” в зала “Хасково”.

“Всички обещават реформи и чудеса. Ние казваме какво реално може и какво ще се случи при един наш управленски мандат”, допълни Добрев. Програмата на ГЕРБ в сектор “Здравеопазване” представиха председателят на здравната комисия в последното Народно събрание д-р Даниела Дариткова и осмият в листата на ГЕРБ за Хасково Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор.

От ГЕРБ ще работят за достъпно, ефективно и качествено здравеопазване. Сред акцентите са изграждане на интегрирана национална здравноинформационна система, реформирана, ресурсно и кадрово обезпечена Спешна помощ.

Дариткова припомни, че са осигурени 163 млн. лв. за Спешната помощ – за реконструкция, оборудване и автопарк. Предвиждат се и обучения на парамедици, защото при повече екипи по-бързо ще се достига до спешния пациент.

Програмата на ГЕРБ се фокусира още върху профилактиката, превенцията и промоцията на здравето, както и стабилизиране и развитие на здравноосигурителния модел и поетапна демонополизация на НЗОК.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика