Цвета Караянчева: Дали БСП няма да поискат и диктатура на пролетариата

Днес времето ще бъде облачно, ще има превалявания от дъжд

Депутати пред “Труд”: Конфликт на интереси прозира в скандала с НЗОК

Българин спечелил милиони от Spotify – чрез законна измама

Александър Вучич: Сърбия върви по европейския път, но ще продължи да изгражда добри отношения с Русия

Жители на Брегово протестират срещу преминаването на камиони с опасен товар

Стачка в “Ер Франс”, отменени са половината полети на далечни разстояния

44 души загинаха, след като автобус падна в 200-метрова пропаст в Перу

Над 20 са последващите трусове след земетресението в Пловдивско Усетено е най-много в Пловдив, Първомай и Пазарджик, но също в София и Благоевград

Взривно устройство е хрърлено пред американското посолство в Черна гора, извършителят се е самоубил

Протести на ученици в САЩ за повече контрол над продажбата на оръжия

Земетресение от 4,8 по Рихтер край Асеновград тази нощ

Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Делян Добрев: Има начин да бъде съставено правителство с третия мандат

Снимка: Архив

Смятам, че държавата няма нужда от нови избори. Ситуацията в страната е доста по-добра, отколкото преди две години. Това заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев по БНТ. Той смята, че има начин да бъде съставено правителство с третия мандат.

“Досега беше възможно правителство с Реформаторския Блок.  Ако партиите проявят малко разум по отношение на това какви са реалните възможности на държавата, и се обединят около това, че ще се направи само възможното, а не невъзможното, колкото и добре и да звучи пред вашите зрители и всички хора, то според мен е възможно да бъде съставено ново правителство. Разбира се с ремонт, защото не може да се отрече че, отново лично моя оценка, има някои министри, които, меко казано, не се справят добре”, посочи Добрев.

Той коментира и потенциалните инвестиции в АЕЦ “Белене”, като заяви, че все още не може да се каже доколко интересът от страна на Китай е сериозен.

“Ако наистина са сериозни в намеренията си и не се откажат в определен момент, защото тази компания не е направила оценка на неговата икономическа целесъобразност, те могат да си го позволят. За разлика от България, която не може да си го позволи. Нито 2007, 2008, когато бяха подписани повечето документи, нито 2009, нито 2012, нито днес България може да си позволи да построи АЕЦ “Белене”. Знаете, че оценката на този проект надхвърляше 20 милиарда лева. Досега България е инвестирала 2 милиарда. България не може да си го позволи. Пътят, от тук нататък, е да опитаме процедура по приватизация на проекта. Ако има частен интерес, ако е вярно това, което от БСП твърдят, че проекта е много изгоден, в такъв случай проекта би могъл да се реализира без държавно участие и държавни гаранции, под каквато и да е форма”, каза Делян Добрев.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Естествено е и тоя лаком мошеник да иска да продължава агонията на държавата – министър не се става всеки ден , а повече може и да не му се отвори парашута .

Отговорете