Делян Добрев: Не съм свързан с фирмите, които се цитират в сигнала на БСП до прокуратурата

Милионите бяха 100, станаха 50, след няколко месеца ще се окаже, че са нула. Само че тогава няма да видите нито г-жа Йончева, нито нейния подкрепящ отбор, който беше зад нея. Аз се радвам, че внасят този сигнал в прокуратурата, за да установи тя, че аз не съм свързано лице с фирмите, които се цитират. Това заяви на брифинг в парламента народният представител от ГЕРБ Делян Добрев, който отговори на обвинението от страна на БСП, че свързани с него фирми са печелили обществени поръчки на стойност 50 млн. лева.

„Фирмите може да са свързани помежду си, но аз не съм свързано лице с тези фирми. Нито пък съм възложител. Аз не съм кмет на Хасково. Аз не съм възложител по смисъла на закона, за да имам конфликт на интереси с когото и да било и с поръчки, които някой печели или не печели”, посочи Добрев. „Въпросната фирма, ако г-жа Йончева искаше да го каже, щеше да го каже, че тя е печелила най-много поръчки в Община Смолян по времето, когато Дора Янкова е била кмет”, допълни той и коментира, че това се премълчава, защото не е „удобна истина” за Елена Йончева.

„Тя щеше да ви каже, че последните 10 спечелени поръчки от тези свързани фирми, са 6 месеца след като ГЕРБ напусна Община Хасково и поиска оставката на кмета”, допълни още Делян Добрев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика