Делян Добрев подава оставка като лидер на ГЕРБ в Хасково и напуска парламента

Ще съди Елена Йончева

Народният представител от ГЕРБ и бивш министър на икономиката в кабинета "Борисов 2" Делян Добрев обяви, че ще подаде оставка като депутат и като координатор на партийната структура в Хасково. Името му бе намесено в скандала, при който ГЕРБ оттегли подкрепата си за кмета Добри Беливанов.

По БТВ тази сутрин Добрев заяви, че вече е разговарял с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за решението си и премиерът го е подкрепил като "единствената достойна постъпка". „Винаги сме се разбирали прекрасно, той също вижда, че някак си с тази атака, която се проведе, аз съм толкова ранен, че единствената достойна постъпка е да направя това, което направих в това студиото. Не ми противоречеше на това, което казах”, разказа депутатът.

„Г-жа Йончева и нейният кръг постигнаха целта си. В Хасково те нямат кмет на нито една община. В Община Хасково ГЕРБ има 15 общински съветници, БСП има – двама. Ако по някакъв начин те не ме уязвят и не ме съборят, така както го направиха, те нямат никакъв шанс“, коментира Добрев и обяви, че ще съди Елена йончева.

„Г-жа Йончева със сигурност ще носи отговорност за своите думи, там където всяка от двете страни предявява своите претенции. Тя изрича много тежки обвинения, за които няма нито едно доказателство“, заяви той.

В студиото бе и самата Елена йончева според която оставката на Делян Добрев показва, че всичко казано дотук за Хасково е истина. Говорителят на парламентарната група на „БСП за България“ уточни, че не е била срещу личността на Делян Добрев, а срещу схемата „Добрев“ в Хасково.

По думите й той е обсебил всички финансови структури в общината. „Това вероятно е в целия регион. Това е големият проблем. Това трябва да показваме, защото на всички нас и леви, и десни ни е писнало“, каза Йончева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика