Дел Потро остави Григор с празни ръце (обзор)

Григор Димитров не успя да спечели титла №4 за годината, след като отстъпи с 4:6, 2:6 на Хуан Мартин дел Потро във финала в Стокхолм. Българинът бе равностоен в първия сет, но се пропука в 5-ия гейм и допусна двуметровият аржентинец да го пробие.

Делпо заигра по-уверено и започна да налага волята си с мощ в ударите, на която Григор не намери отговор. Българинът не успя да пробие бекхенда на Кулата от Тандил, както при победите си в последните им два мача тази есен. Това го разколеба и във втората част той заигра неуверено, а опитният аржентинец се възползва и затвори мача за 1:22 часа на корта. Така той отмъсти на Димитров за пораженията от тази есен и вече има 7 победи в 9 мача с него.

„Исках много тази титла, защото тя е важна за мен, но съперникът ми заслужено спечели – призна Григор, който именно в Стокхолм преди 4 години вдигна първия си трофей от АТП турнир. – Ако ще губя от няколого, нека е от Хуан. Чувствах се у дома тук, а и навсякъде имаше български знамена.“

Загубата оставя българина на 8-ото място в ранглистата на АТП след Новак Джокович (Сърбия) и отложи изкачването му на рекордното в кариерата му 7-о място. Тази седмица Димитров продължава с участие в турнира от категорията „АТП 500“ във Виена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт