Демирева: За мен е най-важно да скачам на 2 метра

Не беше най-добрият ми резултат – призна Мирела Демирева след четвъртото място в Париж. - За по-големите височини ми трябва повече място, сега не ми бе достатъчно за разбега. Но за мен е важно да скачам на два метра, а не да преодолея 197 сантиметра.

На турнира от Диамантената лига във френската столица олимпийската вицешампионка фиксира 194 см. Тя пропусна 197 см и вдигна летвата на 2 метра, но направи три фаула, макар че в Стокхолм в началото на юни преодоля успешна гросмайсторската граница.

Следващият старт за Демирева ще бъде на 13 юли в Рабат (Мароко).

А рускинята Мария Ласицкене записа 45-та поредна победа в Париж в скока на височина. Тя прелетя на 2,04 метра, което е най-добър резултат в света за сезона. С това двукратната световна шампионка подобри и рекорда на турнира, поставен от хърватката Бланка Влашич (2,02 м) през 2010-а. Ласицкене пробва и на 2,08 м, но неуспешно, макар че бе много близо в третия опит. Толкова през 2009-а скочи Влашич, а световният рекорд от 209 см се държи от легендата Стефка Костадинова вече повече от 30 г.

Личното постижение на рускинята е 206 см от миналия сезон.

„Чувствах се много добре над летвата на 2,08 метра – каза Ласицкене. - Знам как работя, просто трябва да продължа да скачам.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт