Демирева пак на върха в родната атлетика

Мирела Демирева отново бе обявена за атлет ?1 на България след 2016 г., когато грабна сребърния медал от олимпиадата в Рио. През този сезон тя направи силно завръщане в елита на скока на височина, като за първи път преодоля 2 метра в кариерата си, спечели турнир от „Диамантената лига“, стана втора на европейското и 6-та на световното в зала. Тя е и

с най-силен резултат от всички български атлети по сравнителната таблица на ИААФ.

В анкетата на едноименното списание участие взеха 28 журналисти, отразяващи Кралицата на спортовете, а Мирела събра 276 точки, като изпревари световната шампионка за девойки Александра Начева (243 точки), която също изпраща силен сезон. 17-годишната пловдивчанка добави титла от младежките олимпийски игри, стана и втора на европейското до 18 г. А призовата тройка се допълва от Ивет Лалова (224 т.), пета на 200 м от европейското.

Същевременно президентът на Латвийската атлетическа асоциация Инета Радевича е дала положителна допинг проба. При повторен анализ нейн тест от олимпиадата Лондон 2012 е дал наличието на анаболния стероид оксандролон. В британската столица Радевича завърши 4-та в скока на дължина с 6,88 метра и бе знаменосец на делегацията на своята страна на церемонията по закриването на игрите.

Коментари

Задължително поле