Демирева се прицели в медал

Мирела Демирева ще гони втори пореден медал от голямо първенство след олимпийското сребро от Рио. Спортист №1 на България за миналата година се класира за финала в скока на височина на шампионата на планетата по лека атлетика в Лондон. Софиянката се надскочи и постигна 192 см в квалификацията – с 2 см повече от най-добрия си резултат за иначе слабия й сезон.

За разлика от неубедителните си изяви през годината, сега Мирела беше перфектна и прескочи от един път 180, 185 и 190 см. На четвъртата височина тя направи един фаул, преди да я преодолее от втори опит. Точно 12 атлетки успяха да запишат същия резултат и така финалът бе запълнен, а до скокове на квалификационната норма от 194 см не се стигна.

„Бях доста притеснена, тъй като целия сезон съм доста несигурна, резултатите ми не са стабилни – призна Демирева, която пристигна в Лондон без покрит норматив, а с покана от организаторите за запълни бройката. - Все пак съм щастлива, че не гледам от вкъщи. Имам нов разбег, който опитвам да усвоя максимално. Работим от две седмици и вече има резултати. В събота ще е истинското състезание. Щом съм на финал, ще скачам за медал. Дори когато не можех да скоча 180 см, пак си мислех за медали от Лондон.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт