Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Демонтират елементи от бракуваната тролейбусна мрежа в Търново

Демонтират елементи и съоръжения от бракуваната тролейбусна мрежа във Велико Търново. За броени дни са премахнати близо 80 конзоли, стрелки и обтегателни въжета. Дейността е възложена от Общината и се извършва по график и след предварително обезопасяване на участъците, в които се работи и регулиране на движението от страна на сектор „Пътна полиция”.
Смъкнати са всички конзоли по ул. „Оборище”, както и отделни елементи в района на Съдебната палата. Общият брой на съоръженията, които държаха контактната мрежа, е 455. Стрелките са 17 на брой.

През 1997 година ползването и стопанисването на цялата тролейбусна инфраструктура е отдадено на частна фирма, която става собственик на тролеите. През 2010 година Община Велико Търново си връща стопанисването. Комисия установява и заверява с протокол, че от три токоизправителни станции годна за работа е била само първата, а от ТИС 2 е извършена кражба.

Завареното от Общината лошо състояние на амортизираната тролейбусна инфраструктура и кражбите правят възстановяването й неоправдано висок разход, предвид развитието на технологиите и навлизането на електрически автобуси, за чието движение не е нужна контактна мрежа. Затова през 2014 година е взето решение за бракуването на мрежата. При проведени няколко търга лева със стартова цена от 723 000 лева не се явиха кандидати. С последващо решение Общинският съвет разрешава демонтажа на мрежата. Свалените елементи от надземната инфраструктура са оценени приблизително на 280 000 лева и са продадени след публичен търг.

Екологичният транспорт във Велико Търново ще бъде възстановен с проект за интегриран градски транспорт по оперативна програма „Региони в растеж” 2014 – 2020. Една от мерките е внедряването на електрически автобуси. Бяха направени тестове на електробуси с два типа задвижващи системи, които Тестовете се справят добре при нашите условия. Финансирането за реализацията на проекта е гарантирано.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.