Деница Златева: Българското председателство на ЕС ще е силно

Според мен ще успеем с подготовката и ще реализираме силно председателство на ЕС. Това обяви Деница Златева от БСП по БТВ. Тя отговаряше за подготовката на председателството в служебния кабинет на Огнян Герджиков.

Златева потвърди отново, че е получила покана от премиера Бойко Борисов да остане и в редовния кабинет и уточни, че няма как решение за това да вземе еднолично. Решението за отказ е взело ръководството на БСП.

„Благодаря много за оценката. Тя е не само за мен, а и за целия екип. Аз не съм просто експерт, а съм член на ИБ на БСП от доста години и това щеше да е пряко участие на представител на БСП в правителство на Борисов“, допълни тя.

„Категорично ще подкрепяме подготовката на председателството и неговата реализация. Темата е надпартийна и национална кауза“, заяви Златева. „Забавяне има от много отдавна и ние се опитваме да го наваксваме. Според мен ще успеем с подготовката и ще стартираме със силно председателство“, категорична е тя. Деница Златева подчерта, че има изключително добри отношения с президента Радев и ще продължава да му помага. 

Относно рокадите в Изпълнителното бюро на партията, които бяха направени вчера по предложение на лидера Корнелия Нинова, Златева коментира, че е право на председателя на БСП да си избира хората в оперативното ръководство.

Самата Деница Златева ще е заместник на Нинова, получила е поканата преди две седмици. Промените в ръководството на БСП винаги са предизвиквали медиен интерес и сътресения вътре в партията, каза още Златева.

Тя обясни, че принципът за запазване на позиция в Изпълнителното бюро е ясен – Драгомир Стойнев и Крум Зарков са зам.-председатели на парламентарната група, Валери Жаблянов е зам.-председател на парламента, а проф. Стефан Данаилов е зам.-председател на БСП.

„Няма как да се скъса пъпната връв между ръководство на Бюрото и на парламентарната група“, категорична е тя. Златева уточни, че предложените промени са утвърдени с голямо мнозинство от Националния съвет на партията.

„Преди избирането на Нинова, партията се радваше на по-малко от 10% подкрепа. За една година спечелихме президентските избори, и от 38 депутата -сега са 80.  Трябва да оценяваме действията и резултатите на ръководство“, каза още зам.-председателят на левицата. По нейните думи депутатите, които напускат Бюрото, са членове на силни комисии в парламента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика