Почина певецът, изпял „Ain’t No Sunshine“

Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

По-леки мерки след 3 дни спад на заразени (обзор)

Връщат на фирмите част от оборота

СЗО: Хирургическите маски забавят разпространението на коронавируса

Kредитите с различна ваканция Допитване на “Труд” сред банкери показа, че първоначалното отсрочване може да бъде за срок от 2-3 месеца

Министър Захариева: Основен приоритет за ЕС остава борбата с разпространението на коронавируса и подкрепата за икономиките

Връщат пари за парно с изравнителните сметки

Шакира към испанското правителство: Пуснете децата навън Певицата, съпругът й Жерар Пике и децата им под карантина в Барселона

Пламен Димитров: Прогнозата на КНСБ е безработицата у нас да достигне до 10%

Петър Андронов: До дни обявяват мораториум върху плащането на лихвите и главницата върху кредитите

693 млн. лв. търси хазната от фирми за хазарт Издадени са осем акта на четири фирми

Деница Златева е освободила Боршош от финансова отговорност

Министърът на културата Боил Банов разкри, че на 2 май Деница Златева освободила от финансова отговорност Мирослав Боршош и другите двама членове на съвета на директорите. Тя приела и финансовия отчет за 2016 г.

От изслушването му от Временната комисия за установяване на факти и обстоятелства за разходването на средства, предоставени целево на НДК за подготовка на българското председателство на ЕС, стана ясно, че от времето, през което Деница Златева е била принципал, започват главоломно да растат разходите по ремонта. По нейно време се е получило увеличение от 4 млн. лв., съобщи Банов.

Министърът обяви, че най-сетне документите за основния ремонт са внесени в ДАГ и се очаква до края на седмицата да бъдат одобрени и да се издаде разрешение за строеж. Министърът на културата обясни, че тези разрешения всъщност са за три обекта – една тоалетна, кухня и ОВИ системи (Отопление, Вентилация, Климатизация). Те представлявали едва 5 % от целия ремонт.

„Наемите, които НДК получава на месец, са 420 000 лв., а заплатите са 460 000 лв. Токът зимните месеци е 300 000 лв., а през лятото 200 000 лв.”, отчете министър Банов. Той увери, че ремонтът ще бъде завършен в срок.

pismo_zlateva„Още миналата седмица информирах коректно председателя на временната комисия за НДК г-жа Йорданова, че на заседанието на 11 юли няма да мога да присъствам поради отдавна планирано мое участие в заседание на Социалистическия интернационал, което се провежда в Ню Йорк, САЩ. За пореден път изказвам готовност да съдействам на комисията за установяване на всички факти около изразходването на целево предоставените средства на НДК за подготовката на българското председателство през 2018 г.“, написа зам.-председателят на БСП Деница Златева във фейсбук, прилагайки писмото си до Диана Йорданова от ГЕРБ.

Като фалшива новина определи Лиляна Павлова твърденията на представители на БСП, че на България може да бъде отнето Председателството. Тя обясни, че няма как да каже дали средствата, отпуснати от правителството за ремонта на НДК за Председателството, се изразходват целево. Причината била, че Боршош не й представил исканите документи, с които да направи проверка как се харчат парите.

По времето, което бях принципал, не е имало обществени поръчки, така че няма как да съм оказвала натиск. Изисквах да ми се отговаря на писмата, да се ускори извършването на ремонтните дейности, да ми представи документи за ремонта. Той не изпълни нищо от исканията ми и аз го освободих”, обясни Павлова.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. ааааааа… боршош, ааа златева, ааа герджиков, ааа румен радев… абе поччвам да подозирам нещо много еврейско….

  2. Банов е лъжец и манипулатор, отвързан да лае. Нищо коректно няма в думите му!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.