Деница Сачева: Кирил Петков нееднократно демонстрира трудно разбиране на български език

Народният представител от ГЕРБ-СДС Деница Сачева "преведе" на Кирил Петков от ПП-ДБ брифинга на ГЕРБ от по-рано днес. В обръщението си към съпредседателя на "Продължаваме Промяната" - "Демократична България" Сачева подчертава, че Петков "нееднократно демонстрира трудно разбиране на литературен български език и е направил традиционно несполучлив опит да превежда брифинга на ГЕРБ от днес". 

"Превеждам от Герберски към днешна дата: Общи приказки - ДА. Борба с корупцията - НЕ", написа Кирил Петков след пресконференцията на ГЕРБ в Народното събрание днес. 

"За Вас политиката е бизнес. Затова и сте фиксиран в печалбата. Това е Вашата цел - да сте на печалба. Ще дойдем на среща от уважение към хората, които са Ви избрали и защото политика се прави с диалог, а не с креслив диктат", обърна се Деница Сачева към Петков в своя публикация във "Фейсбук".

"Труд news" публикува позицията на Деница Сачева в социалната мрежа без редакторска намеса:

"Г-н Кирил Петков нееднократно демонстрира трудно разбиране на литературен български език и е направил традиционно несполучлив опит да превежда брифинга на ГЕРБ от днес. Да обобщим специално за г-н Кирил Петков какво казахме днес:

1. Вие нямате обществено доверие, което да Ви дава правото да поставяте условия. Загубихте 300 000 избиратели. Хората са Вашият съдник. Не ГЕРБ.

2️. Вторият мандат идва при Вас по технически причини. В този смисъл бълнуванията за Вашата историческа роля и значение са силно преувеличени.

3. Корупция не се бори с декларации, а от борбата с корупцията се страхува основно Продължаваме промяната. Все пак Вие, г-н Петков, управлявахте България в по-голямата част от времето от 2021 г. досега под различна форма и дължите отговор на въпроса - защо индексът за корупция в България е най-висок през 2023г. Да се самопровъзгласиш за борец с корупцията само за да си осигуриш чадър от правосъдие е изхабен трик и в България се ползваше в началото на прехода, когато Вие сте си избирал друга родина. Дори Вашите избиратели Ви критикуват открито за направените предложения и за действия, които демонстрирахте докато бяхте на власт.

4. За Вас политиката е бизнес. Затова и сте фиксиран в печалбата. Това е Вашата цел - да сте на печалба. Но в политиката печели този политик, който печели за другите, а не за себе си. Ние вече Ви дадохме кредит на време с предишното правителство и Вие го пропиляхте. Не стига това, а дори сте некоректни длъжници – не си върнахте кредита, когато Ви потърсихме подкрепа за първия мандат. Вашият политически фалит е факт и вероятно скоро ще бъдете обявен в несъстоятелност. Не от нас, от избирателите.

5. Ще дойдем на среща от уважение към хората, които са Ви избрали и защото политика се прави с диалог, а не с креслив диктат. Не приемаме политика да се прави по инфантилен и незаконен начин и ще положим всички усилия да работим с разум и отговорност до последния ден на това Народно събрание", написа Сачева във "Фейсбук".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика