Денков брани обвиняемата шефка на митниците - Пеевски правил акция

„Пеевски е изпратил един доклад за 3 месеца до всички възможни институции. Това е един изключително нескопосан метод да се опита да прикрие раздора в ДПС, разцеплението и скандала в ДПС. И, второ, това, че той бе привикан за изслушване в комисията за Нотариуса и Осемте джуджета. Асен Василев се яви и отговори на всички въпроси. Интересно е защо Пеевски заедно с ГЕРБ провалиха комисията“. 

Така бившият премиер Николай Денков коментира обвиненията на председателя на ДПС Делян Пеевски, както и сигналите, внесени от него по отношение на скандала с митниците. 

По същество обвиненията срещу бившата шефка на минитниците Петя Банкова били не за корупция, а за това, че назначавала и размествала щаба на службата, аргументира се още Денков. „За един ръководител на Митниците това е част от длъжностната характеристика. Но обвинения за корупция не съм видял“. 

Експремиерът коментира и предстоящия трети мандат, който президентът ще връчи след дни – ППДБ били готови за разговори, но смятат, че шансът за редовно правителство е минимален.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика