Земетресение от 4,8 по Рихтер край Асеновград тази нощ

Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Денят за размисъл премина без блокади по границата с Турция

Без блокади на граничните пунктове по границата с Турция преминава днешния ден за размисъл преди утрешните избори, информира БНР.

Приключи протестът срещу т.нар. “изборни туристи” на граничен пункт “Капитан Андреево”.
Демонстрантите обявиха, че целта им е постигнаха, затова събраха палатковия лагер и освободиха района на границата с Турция. В момента на пункта движението се извършва нормално, не се забелязва и засилен трафик от автобуси от южната ни съседка.

Днес протестът събра около 200 души, които през целия ден освиркваха влизащите от Турция автобуси. Движението се извършваше спокойно и в двете посоки. Нямаше опити за нова блокада на пътя. Постепенно множеството от протестиращи започнаха да се оттеглят, а около 16 часа бяха прибрани и последните знамена. Някои от хората не криеха разочарованието си, че не са били подкрепени от повече българи в каузата си.

Протестиращите все пак смятат, че действията им вчера и днес са били от полза, а по думите им, блокадата вчера е отказала много от изборните туристи.

Казаха, че трафикът на автобуси е по-малък, не само на този пункт.

Според служители на границата обаче, е възможно, част от пътуващите да са решили да преминат през Гърция, за да избегнат евентуални блокади.
На граничния пункт Малко Търново тези, които вчера блокираха влизащите от Турция автобуси, днес само ги брояха. Причина стана е заповедта на кмета на Малко Търново Илиян Янчев, с която той забрани протестите там. Малко след 14,00 часа на пункта вече нямаше протестиращи и полиция.

Вчера блокади, днес пикник. Така беше определено днешното събиране. Въпреки, че не одобриха забраната на кмета Янчев, бившите протестиращи не я оспориха и всичките 50-тина я спазваха. А броенето на влезлите в България превозни средства, показа един автобус и няколко автомобила. А емоциите през деня бяха такива:

Тук сме, за да пазим и защитим родината си.

Българският трикольор и народната музика огласяха Гранично-контролно пропусквателния пункт Малко Търново през деня. Сега, той остана пуст, питайки се, дали в изборния ден отново ще бъде огласян от патриотични песни.
През целия ден движението през граничен пункт Лесово се осъществява нормално. Днес на пункта протестиращи нямаше, въпреки че съдът отмени заповедта на кмета на Елхово, с която той забрани протестните действия в района на пункта.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. и кво , защитихте ли родината си бе другари защитници ? за кво толко лаяхте а на края пак ги пуснахте ? смешнициииии , така гласове не се събират !

Отговорете