Пловдивски таланти с благотворителна изложба с кауза "За още една стипендия"

17 талантливи пловдивски ученици ще участват със свои творби в благотворителна изложба "Предчувствие за полет" и с кауза "За още една стипендия", която ще бъде открита на 10 май (сряда) от 18.30 часа в "МОЛ Марково тепе". Там 11 художници и шестима фотографи, стипендианти на Общество Nota Bene, ще изложат свои произведения в една артистична, вдъхновяваща и позитивна експозиция, която ще остане в търговския център до 24 май.

Събраните пари от продажбата на техните картини и снимки ще бъдат използвани за допълнителни стипендии на талантливи ученици през следващата учебна 2017/2018 година. Така самите стипендианти ще се превърнат в дарители и ще помогнат на други деца. "Надяваме се повече хора да дойдат и да видят нашите творби. Една картина или художествена фотография е чудесен подарък, който можем да направим на себе си, свой близък или абитуриент.

Стипендиантската програма на Общество Nota Bene стартира през 2016 г. и се превърна в най- мащабната дарителска програма в Пловдив. Общо 83 младежи от осми до 12-и клас, възпитаници на пловдивските училища, всеки месец получават по 100 лева, за да развиват своя талант. Математици, литератори, певци, танцьори, фотографи и други творци вече са членове на Общество Nota Bene.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България