Памет за Кузман Шапкарев 109 години от кончината на изтъкнатия наш възрожденец

Почина последният мъжки северен бял носорог

Юнкер в поздрав към Путин: Надявам се да използвате вашия 4-ти мандат за възстановяване на паневропейския ред за сигурност

Range Rover счупи рекорд на Ferrari 575 коня от двигател 5,0 V8

Готвят протест срещу турския президент Ердоган

Български и американски военни повишават подготовката си в съвместно ротно тактическо учение на учебен полигон „Ново село“

Лозан Панов потвърди: Писмото на Черния лебед е автентично

Румен Радев в Израел: Ще работим за възстановяването на преговорите в близкоизточния мирен процес

Повдигнаха обвинение на бивш началник на полицията в Асеновград за общо 7 престъпления

Дисциплинарната комисия наказа Каранга

Най-голямото куче в света тежи повече от 80 кг и е на 9 месеца

Изправят пред Темида домашен асистент, източил дебитната карта на колега

Война на дупките и в Шумен Ремонтират улици, тротоари и площадки за 2,5 млн.лв.

Русия предупреди Македония за негативните последствия от присъединяването на страната към НАТО

Двама загинали и двама ранени при взрив в молдовската столица Кишинев

Ден на отворените врати в Апелативен съд в Пловдив този петък

Ден на отворените врати ще се проведе този петък в Апелативния съд в Пловдив. Поводът е Денят на Конституцията на Република България и юриста, който се отбелязва всяка година на 16 април, но тъй като сега съвпадна с Великден, ще се проведе на 21 април. На 16 април 1879 година първото Велико Народно събрание приема Търновската конституция и тази дата е обявена за професионален празник на българските юристи. Събитието ще бъде открито от Магдалина Иванова, председател на Апелативен съд-Пловдив, Веселин Хаджиев, председател на Окръжен съд-Пловдив, и Иван Калибацев, председател на Районен съд-Пловдив.

По време на Деня на отворените врати в инициативата “Час на класа” ще присъстват ученици от 10-и “б” клас на Езикова гимназия “Пловдив”. Под формата на ролева игра те ще участват във възстановка на съдебен процес по наказателно дело. Освен това в сградата на Съдебната палата ще бъде представена изложба от рисунки по проекта “Съдът през погледа на малчуганите от Дома за деца, лишени от родителски грижи “Княгиня Мария Луиза”. Ще има презентация на фотографии на студенти от АМТИИ (Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство), направени по време на проведения час по репортажна фотография в сградата на Съдебната палата. Ще бъдат презентирани репортажи по дела с влезли в сила присъди, предизвикали медиен интерес.

Провеждането на Ден на отворените врати е насочено към популяризиране дейността на съда, с цел повишаване правната култура на гражданите и постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система, както и за изграждане на доверие в работата на служителите на Темида.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.