Ден на отворените врати в Комплекса по социални услуги „Олга Скобелева” в Пловдив

Изключително красиви картини, вкусни сладки, изящни изделия от глина, зумба танци и песни бяха само част от изненадите по случай Деня на християнското семейство в Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева“ в Пловдив. Днес той беше отбелязан и с Ден на отворените врати и богата програма под надслов „Творим добро и красота“.

В едно от ателиетата – това по рисуване, където младежи творяха няколко картини, активно се включи и заместник-кметът Георги Титюков,. Той не пропусна да им пожелае да следват мечтите си и целите, за да успеят, в това, което правят или искат да правят. Проектът „Цветно“ на асоциация „Голям брат, Голяма сестра“, който е в партньорство с фондация “Ценности, добродетели и интегритет“ и с финансовата подкрепа на фондация „Пловдив 2019“ представи картини, рисувани с пръсти от деца от комплекса.

В Центъра за социална рехабилитация и интеграция пък бяха изложени коледни картички и изделия от глина, отново направени от сръчните ръце на младежите в ателието по грънчарство. В „Хлебната къща“ те месиха и пекоха хляб с помощта на доброволците от БЧК. Специално за децата бяха организирани твворчески ателиета „Сръчни ръце“, „Мънисто“ и „Терапия чрез музика“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони