Ден на Швейцария на Фермерския фестивал в София

Швейцарски изненади готвят домакините на петото издание на Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ в сряда, 2 август пред Министерството на земеделието, храните и горите.

В специалната демонстрационна шатра на Фестивала на два пъти през деня - между 12 -13 часа и 17-18 часа, ще можете да опитате типични швейцарски сирена. Но не само: ще можете да дегустирате и да си купите меко алпийско сирене, правено от известния швейцарски фермер Йоаким Аншо във ферми от Централна и Западна Стара планина от българско мляко, както и традиционни български сирена от малки семейни ферми, чието производство е подкрепено от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Така символично Фермерският фестивал ще отбележи Националния празник на Конфедерация Швейцария, който страната празнува на 1 август.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10,30 до 18,30 часа пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите (бул. „Христо Ботев“ 55). „От нашата ферма - с любов за Вас" предлага пряко от производителите им фермерски храни: краве, овче, козе и биволско сирене и кисело мляко, кашкавал, масло, извара, мед, сладка, яйца, прясно заешко месо, хляб с див квас, сезонни плодове и зеленчуци, биологичен оцет, билки и подправки… Всички фермери и производители са регистрирани по Наредбата за преработка във фермата и преки продажби.

Проектът "Седмичен фестивал „От нашата ферма - с любов за Вас" се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017 от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА и в партньорство с район „Средец” на Столична община и Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). Мнозина от фермерите, което участват в пазара, са получили техническа и финансова подкрепа от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България