Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Депозитите в банките надхвърлиха 70 милиарда лева Спестяванията на домакинствата са над 46 млрд. лв.

Снимка: Архив

Фирми кътат на влог близо 21 млрд. лв.

Депозитите в банките надхвърлят 70 млрд. лв., показват данни на Българската народна банка към края на август. От тях 46,106 млрд. лв. са спестявания на домакинствата, 21 млрд. лв. – влогове на фирми, а 3,35 млрд. лв. – на финансови институции.

Статистиката сочи, че най-голямо е увеличението на депозитите на компаниите – с цели 11%, следвани от тези на граждани – с 5,4 на сто.

Кредитите на фирмите нарастват с 2,8% на годишна база през август 2017 г. и в края на месеца достигат 31,238 млрд. лв.

В същото време гражданите са взели от банките кредити на стойност 19,372 млрд. лв. Спрямо година по-рано те се увеличават с 5,7%. От тях жилищните заеми са за 9,225 млрд. лв., като нарастват с 5,4%, а потребителските кредити възлизат на 7,703 млрд. лв. и се увеличават с 5,4% спрямо година по-рано. Класифицираните като “Други кредити” нарастват с 39,8% и достигат 1,155 млрд. лева.

Кредитите, предоставени на финансови предприятия, са 1,912 млрд. лв. и в сравнение с август 2016 г. се увеличават с 27,6%.

В края на август 2017 г. кредитите за неправителствения сектор са 52,522 млрд. лв. при 52,461 млрд. лв. към юли 2017 г. През август 2017 г. те се увеличават на годишна база с 4,6%.

Продадените кредити от кредитни институции, в т.ч. регистрираните в страната клонове на чуждестранни банки, както и фондовете на паричния пазар, са 165,3 млн. лв., а обратно изкупените кредити – 52,7 млн. лв.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Кой ли пести толкова пари? Аз съм сигурен, че поне 2/3 от тези милиарди са на парцаля Борисов и айдуците му. 90% от народа не може да спести 50 лева на месец.

  2. Манипулация и пропаганда – това е факт. Определено банките са пълни с пари – обаче – идете да видите как и при какви условия се отпускат с пари и то с какви лихви.
    Вече може да се каже какъв то е избиратя такова е и упралението. Бивши и настоящи полицаи щом дирижират нещата ????????????????…
    Радостно е че масово се напуска държавата

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.