Изтеглете безплатното приложение “Европейски път – Велико Търново”

Драгич: Просинечки обедини християни и мюсюлмани в Босна

На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Депозити за 78,6 млрд. лв. държим в банките

БНБ извършва проверка по случая с липсващите милиони от сметки на Мартин Петров в „УниКредит Булбанк“, за което „Труд“ първи съобщи.

Депозитите в банковата система в края на 2016 г. достигнаха 78,6 млрд. лв., което е ръст с 4,2 млрд. лв. за година. Това показва годишният отчет на БНБ. 60,1% от тях са на домакинствата, а 27,2% – на бизнеса.

Банковият сектор запази силната си ликвидна позиция през 2016 г., като към края на декември коефициентът на ликвидност достигна 38,24% при 36,71% в края на 2015 г., посочват от националната банка.

Търсенето на кредити започва да се възстановява през миналата година – по-силно от страна на домакинствата и по-слабо от страна на предприятията. Най-голямо влияние са оказали ниските нива на лихвените проценти, констатират от БНБ. Най-голям принос за растежа имаха кредитите за домакинства, които в края на 2016 г. възлязоха на 18,6 млрд. лв.

Банката отчита и спад на лошите кредити, като през годината общият размер на необслужваните заеми намалява с 1,2 млрд. лв. до 10 млрд. лв. в края на периода.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Да се конфискуват!!!!! Еххаааа, клко магистрали могат да се построят и колко може да се “усвои” за странични дейности!!!!!!!

  2. С толкова пари може да се построи АЕЦ Белене. Ако държавата постъпи честно, като гарантира и пусне облигации с цел построяването на АЕЦ ще има достатъчно пари за това. Дали сме 1,5млрд. в Белене, платихме си реакторите и ще ни ги докарат, а сега ще чакаме частен инвеститор при положение, че имаме толкова пари.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.