Хакер изнудвал момиче с голи снимки На компютъра му било открито порно с непълнолетни

Посланикът на Турция у нас: Ще продължим да спазваме споразумението с ЕС за бежанците

Убиецът на трима българи страдал от мания за преследване Полякът стрелец го очакват пет доживотни присъди

Министър Димов: Системи за видеонаблюдение на горивото ще бъдат инсталирани във всички ТЕЦ-ове у нас

Шестима открити в мазе в Холандия

Уорън фаворит сред US демократите Свалянето на Доналд Тръмп обединява противниците му

Борисов заминава за Брюксел за заседанието на Европейския съвет

Армията на Асад взе бази на САЩ

34-годишен мексиканец е бил прострелян във врата в София

Купуваме 9 пъти по-малко нови коли от германците Румъния ни изпреварва в догонването на богатите страни

Марияна Николова пред ученици от НПГ по Компютърни Технологии и Системи: Хакерските пробиви нанасят щети

Автомобил блъсна две жени, пресичали неправилно в столичния квартал „Младост 3“

Доналд Туск: Сделката за Брекзит може да е факт до часове

Депутатите от БСП приеха свой етичен кодекс

На семинар в Боровец парламентарната група на „БСП за България“ реши: всеки понеделник – депутат в община; организиране на постоянни приемни; всеки месец във всяка община ще присъства депутат от БСП; след изнесените заседания на ИБ на БСП ПГ „БСП за България“ тръгва из страната, съобщи пресцентърът на партията.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Председателят на БСП Корнелия Нинова каза пред депутатите и членове на ИБ на БСП: „Повече не искам да чувам упрека на хората: „Вие ни търсите само по избори“. Ще засилим връзката – ПГ, областни и общински ръководства на партията. 47 от вас са нови лица, опрете се на опитните хора от БСП, отнасяйте се с уважение към тях, ползвайте техния опит. В нашата партия връзките между поколенията винаги са били силни.“

Зам.- председателят на БСП Кирил Добрев се обърна към колегите си: „Ако има нещо по- лошо от това да не ходите в региона си е да обещаете и да не го изпълните. Не обещавайки невъзможни неща.“

Отчитайки високата степен на недоверие на българските граждани към народните представители и съзнавайки своята отговорност за възстановяване и опазване на авторитета на Народното събрание, „БСП за България“ прие Кодекс за етично поведение на членовете на парламентарната група. Досега няколко парламента не успяват да приемат етичен кодекс.

Народните представители от „БСП за България“ нямат право да използват служебното си положение за лична изгода, за получаване на привилегии или освобождаване от задължения, да прикриват свои незаконни действия или да избегнат наказание. Депутатите не могат да разкриват или да се възползват за лични цели от информация, получена в качеството им на народни представители или членове на парламентарната група. Не е позволено на народните представители от левицата да използват служебни средства или коли за лични пътувания в страната и чужбина. В Етичния кодекс са записани и специални правила срещу корупция и конфликт на интереси.

Депутатите обсъдиха законите, които ще защитават в НС. Те са в пълно съответствие с обещаното в предизборната кампания. „Ние не сме ГЕРБ или ОП. Всичко казано в думи, ще стане действие“- заяви Корнелия Нинова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.