Варненската апелативна прокуратура взе на спецнадзор делото за боклука от Италия

Турция инсталира термокамери на летищатa за проверка на новия коронавирус

Разкриха телефонна измама от миналия септември

Протест срещу данъчна наредба на жълтите павета

Великотърновският университет реализира амбициозен медиен проект

Хванаха администратор от прокуратурата в Търговище с 2,96 промила алкохол Срещу служителя тече бързо производство, вече е без работа

Тесен кръг близки и приятели изпращат акад. Благовест Сендов

„Опел“ блъсна пенсионер в Бургас

Нова улица и кръгови кръстовища в Бургас

Сърбия обмисля да помогне на България строежа на “Турски поток”

Девет години чества търновският клуб UN BESO

ГДБОП задържа мъж и жена за трафик на хора с цел сексуална експлоатация в Русе

Арестуваха иманяр рецидивист в Силистра

Румен Петков за предложенията за хазарта: Грубия популизъм ще го платят българите

Полицията в Казанлък влезе в ромския квартал заради замърсяване на околната среда

Депутатите от Пловдив-град подкрепят Европейската столица на културата

Депутатите от 16-и МИР ще съдействат „Пловдив – европейска столица на културата 2019“ да бъде национален приоритет за 44-ото Народно събрание не само при реализирането на културната инфраструктура в града под тепетата, но и при популяризирането му на всички нива на комуникация. Това стана ясно по време на среща между екипа, управителния съвет на фондация „Пловдив 2019“ и осем от общо 11-те народни представители от 16-и МИР. Срещата имаше за цел да запознае народните избраници с приоритетите на „Пловдив 2019“, въпроси, свързани с бюджета и с етапите при планиране на програмата и др. Изпълнителният директор на фондацията Кирил Велчев разясни прозрачността на процеса за финансиране и контрол на разходите, свързани с проекта. „Във фондацията има хора, известни със своята почтеност. Хубаво е, че в „Пловдив – Европейска столица на културата“ няма разделение на партиите“, заяви Славчо Атанасов и допълни, че е спокоен относно разпределянето на средствата.

Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски апелира за приемственост и припомни, че преди 20 години в изключително трудни времена за България Пловдив беше европейски месец на културата и с много скромна подкрепа от страна на държавата се справи успешно“. Артистичният директор Светлана Куюмджиева и изпълнителният директор Кирил Велчев представиха дейностите през оставащите 18 месеца до 2019 година. С 54 % са се увеличили културните събития в Пловдив от годината на кандидатстване – 2012 до момента с включване на различни публики. „Очакванията ни са през 2
019 година Пловдив да бъде посетен от 2 милиона души“, каза Куюмджиева и допълни, че само за откриващата церемония през януари 2019 г. се очакват 70 хиляди души. Според зам.-кмета Стефан Стоянов парите от държавата идват навреме. „Иска ни се да решим повече проблеми. Фокусът е върху бъдещето на града, развиване на културната сцена и популяризирането на Пловдив“, заяви Стефан Стоянов. Председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова апелира към колегите си депутати: „Нека бъдем посланици на града там, където можем, без да се делим на сини, зелени и червени“. Около активната работа по популяризирането на „Пловдив – Европейска столица на културна столица“ се обединиха и още народните представители Атанас Ташков, Александър Сиди, Георги Йорданов, Нина Миткова и Теодора Халачева. В срещата се включи и заместник-кметът по културата Александър Държиков и членовете на УС на фондацията д-р Мариана Чолакова, Пенка Калинкова и Милена Чакандракова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.