Депутатите подхващат закъснелите влакове на БДЖ

Случаят с влаковете през Искърското дефиле, които закъсняват с часове, може да бъде разгледан от депутатите в транспортната комисия в парламента. Това съобщи пред „Труд“ зам.-председателят й Иван Вълков.

Народните представители се събират утре и ще бъдат запознати с казусите, адресирани до комисията. Ако сред тях е случаят на хората, които не могат да разчитат на влаковете през дефилето, за да ходят на работа и да се прибират, депутатите ще вземат отношение. По-рано стана ясно, че един от многото потърпевши граждани е изпратил сигнал до парламента и премиера Бойко Борисов по случая.

В същото време от БДЖ посочиха пред „Труд“, че причината за закъсненията са възникналите аварийни ремонти на локомотиви и липсата на резервни, с които да се заменят. Това водело до изчакване до пристигането на друга композиция, от която локомотивът да бъде даден за обслужване на чакащия влак.

От БДЖ виждат решението на проблема в ускоряването на ремонтната дейност в депата и възлагането на капиталните ремонти на външен изпълнител. Чака се и частична модернизация и купуването на нов подвижен състав. А дотогава информацията за закъснения в разписанието ще има най-рано час преди обявения за тръгване и хората ще продължат да чакат, показа проверка на „Труд“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България