Постоянен арест за десет извършители на тежки умишлени престъпления в Търновско

Рецидивист с 12 присъди ограби ученик

Показват инкриминираните през соца издания на Райко Алексиев

Задържани са трима за грабежи в Пазарджик и Пловдив

Немската окупация на Франция пристига в българския ефир

Генномодифицираната царевица е полезна

Тежка катастрофа с пострадали на пътя Велико Търново – Русе Затруднено е движението при село Самоводене

Започна сезонът на санирането (СНИМКИ)

Комшия облече нощницата на съседа и легна в леглото му

Освободиха майката на близнаците, баба им поискала да ги гледа

Деветнайсет деца пострадаха при катастрофа с училищен автобус в Германия

Бойко Борисов: Предоставихме на Саудитска Арабия предложения за инвестиционни проекти (СНИМКИ) Премиерът се срещна с министъра на външните работи на Кралството Адел Бин Ахмед Ал-Джубейр

Заработи първият паркинг автомат във Велико Търново Стоманените устройства черпят енергия от светлината и са на пет езика

Осъдиха църковен настоятел, присвоил близо 1000 лв. Парите били от рента на църковни земи

Най-малко 24 жертви при нови въздушни удари в Източна Гута

Депутатите приеха предложението за премахване на комунистическите символи от публични места

Снимка: Архив

Народните представители приеха предложението за премахване от публични места на символи, лозунги, фотоси, надписи и други знаци и предмети, създадени през комунистическия режим в негова възхвала.

Предложението за промяна в Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен бе внесено от народните представители Методи Андреев, Петър Славов, Мартин Димитров и Вили Лилков.

„За“ гласуваха 104 народни представители, „против“ бяха 46, а 3-ма се въздържаха. Според приетите промени склуптури, паметници, картини и фотоси, които пресъздават образи, персонажи или събития от историята на БКП или от периода от 1944 до 1989 година могат да бъдат предоставяни на Музея на социалистическото изкуство.

Георги Божинов от ПГ на „БСП лява България“ заяви, че приемането на законопроекта ще бъде петно върху този парламент. Лъчезар Иванов от ГЕРБ посочи, че като отговорни политици народните представители би трябвало да дадат оценка за комунистическия режим, а дали е правилна ще бъде доказано по-късно в историята.

Иван Станков обясни, че ПГ на АБВ няма да подкрепи предложения законопроект, защото няма никаква необходимост от изменения или допълнения. Според него не трябва да се върви към разделение чрез предложеното в законопроeкта.

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан посочи, че историческото минало може да разделя общества, които не са научили уроците на миналото.

Според Четин Казак от ДПС усетят ли от ГЕРБ, че губят властта намират законопроект, с който да извадят скелетите от гардероба и да противопоставят партиите една с друга.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Мамма миа!!! тЕа ме отказаха от любимата ми биричка “Хайнекен”!!! Има червена петолъчна звезда на кенчетата и на бутилките!!!! И къде съм спал досега – “Хайнекен” били долни гадни “червени боклуци”!!!! И сега се мъча да си обясня кой е луд – аз ли, дето обичам биричката, или Методи Андреев, Петър Славов, Мартин Димитров и Вили Лилков плюс изродите, дето са гласували “за”?????.

  2. Абе, да попитам: Тези звездички, дето са на хАмериканското знаме, те да не би да искат да ни кажат, че в САЩ е установен комунистически режим?? Горките хАмериканци!!!! А да попитам още – знамето, дето се вее на американското посолство ще бъде ли забранено???????

Отговорете