Вижте резултатите от европейските избори на базата на вота в 27 държави

„Алфа Рисърч“ от 100% паралелно преброяване: „Демократична България“ не прескача бариерата, ВМРО вкарва втори евродепутат

„Галъп интернешънъл“ от 100% паралелно преброяване: Пет български формации в Европарламента

На 27 май 2019 да почерпят

Кънчо и Андрей отново на висота

Сериозен провал на социологическите прогнози

Рекордна избирателна активност в ЕС Едва една четвърт от българите отидоха до урните

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 27 май 2019

Сергей Станишев: Пак изпуснахме победата като през 2017-а Вместо единна кампания, имахме паралелни кампании на всички кандидати, каза 5-ият в листата на БСП

Борисов след изборната победа: Съзнавам, че нашите грешки, макар и осъзнати, може да ги поправим само с много работа

Управляващата „Право и справедливост“ спечели изборите в Полша

ВМРО ще инициира среща на всички избрани за евродепутати от България

ЕНП остава първа политическа сила в Европейския парламент

Мария Габриел: Благодаря на българите, че ни дадоха прошката си днес

Десницата на Меркел води, втори са Зелените (обзор) “Алтернатива за Германия” взе 10,6 на сто

Депутатите приеха промените в закона за жертвите на домашно насилие

С пълно единодушие парламентът прие промените в Наказателния кодекс за защита на жертвите на домашно насилие.

В подкрепа на предложенията, внесени от ГЕРБ, гласуваха 137 народни представители от всички парламентарни групи. Депутатите се разбраха между първо и второ четене да се прецизират проекта.

Текстовете предвиждат до 5 години затвор при психически тормоз и инкриминиране на всички форми на системно преследване.

С промените ще се осигури защита за потенциалните жертви на принудителни бракове, които може да бъдат задължени от техните семейства да напуснат страната.

Жертвите на домашно насилие ще бъдат уведомявани, ако задържаният извършител на деянието спрямо тях избяга или бъде пуснат на свобода.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Това са феминистки закони привнесени от пълното с противоречия и разпадащо се общество в щатите. Те са крайни, дискриминационни и вкарват наказателно право в семейните отношения. В крайна сметка това ще доведе до ситуацията мъжете да не искат да се женят и да създават семейства, защото правейки го са дискриминирани, в уязвима позиция спрямо закона и в състояние на несигурност как закона може да бъде използван срещу тях. Тези феминистки закони на практика превръщат мъжете във втора категория граждани, които по-презумпция са виновни и над тях виси като дамоклев меч заплахата да бъдат обвинени и вкарани в затвора. Аз не знам при това положение, кой изобщо ще иска да се жени и да създава семейство и деца при положение, че ако го направи се вкарва в такава ситуация. Демографията в България и сега е катастрофална, но очевидно това ще ускори няколко пъти процеса. Това изобщо няма да помогне на жените, нито на тези, които са пострадали от насилие, нито на другите, но ще създаде още повече самотни хора, които не желаят да се обвързват и да създават семейства, защото няма да искат да се забъркват в тази каша и това уродливо нещо в което феминизма превърна института на семейството.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.