Депутатите седят още 10 седмици

Цената на предсрочните избори щяха да платят българските граждани, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Караянчева с реч за Търновската конституция и бесилката срещу парламента

Протестите направили управляващите по-смирени, а опозицията била “неспособна” 

Нинова говори за “живия живот”

Депутатите ще работят още 10 седмици до края на 44-то народно събрание. Започналата 11-а сесия на парламента е последната за този мандат и приключва на 26 март.

В началото на първото за тази година заседание председателят на парламента Цвета Караянчева призова избраниците да не започват отсега предизборната кампания, а за положителни моменти от работата на депутатите изтъкна честванията за 140 години Търновска конституция. “Случи се да видим и бесилка срещу сградата на парламента, тя беше доказателство, че всички можем да станем жертва на конфронтацията”, каза Караянчева като припомни протестите от миналото лято.

“Протестите ни направиха по-смирени, а неспособността на парламентарната и извънпарламентарната опозиция по-отговорни”, посочи в речта си и председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. Тя отбеляза, че при предсрочна оставка през лятото, днес България “щеше да бъде и в политическа криза”. “Цената щеше да бъде платена не от президента и лидерите на опозицията, а от българските граждани”, каза Дариткова.

“Най-важен е живият живот. За тези 4 години, уважаеми управляващи, продължихте да развивате две паралелни Българии - една телевизионна и една реална”, отвърна є председателят на БСП Корнелия Нинова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика