Депутатите ще гласуват дали да почиват преди изборите

121 депутати подкрепиха задължителното гласуване.

Последните две седмици преди президентските избори депутатите няма да работят. Решението по това предложение предстои да бъде взето в началото на пленарното заседание тази сряда, 12 октомври, предаде БГНЕС.

Като първа точка в дневния ред на Народното събрание е решение за работата на депутатите през октомври и ноември месец. Вносителите – депутати от ГЕРБ, РБ, АБВ, БДЦ и ПФ, предлагат парламентът да не провежда заседание за времето от 26 октомври до 4 ноември. Президентските избори ще се проведат на 6 ноември. За същия период от време народните представители няма да ползват служебен транспорт, с изключение на дните, в които са участвали в заседания на парламентарните комисии, предлагат вносителите.

Кандидатите за президент и вицепрезидент, които са действащи народни представители вече заявиха, че за периода на президентската кампания ще дарят възнагражденията си.

Като втора точка от дневния ред на парламента за тази пленарна седмица е вписан Проект за решение за създаване на Временна анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства за решения и действия по проекта АЕЦ „Белене“ за периода от 2006 г. до края на месец септември 2016 г., довели до възникването на огромни задължения за българската страна.

Парламентът ще проведе и второ гласуване на Законопроект за независимия финансов одит, както и второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за военната полиция. Традиционно седмицата ще приключи с парламентарен контрол в петък.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика