Депутати инспектираха пивоварна „Пиринско пиво“

Пивоварната на “Карлсберг България” в Благоевград “Пиринско пиво” бе домакин на визитата на народни представители от Парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции, борбата със сивата икономика и контрабандата. Посещението е част от обиколка на целия сектор, чиято цел е да се опознае бизнеса на терен, както и нуждите на производителите.

Народните представители разгледаха производствения процес и бяха впечатлени от направените инвестиции в пивоварната. За последните 15 години, в които Карлсберг е собственик на благоевградската пивоварна „Пиринско пиво“, както и на пивоварна „Шуменско пиво“, компанията е инвестирала над 200млн. лева общо в двата си завода.

„Направените от нас инвестиции са израз на дългогодишни усилия непрекъснато да се подобряваме – в отговор на високите очаквания на нашите клиенти и потребители. Развитието на двете ни пивоварни – в Благоевград и Шумен – според най-високите изисквания на Карлсберг Груп е от съществено значение за бизнеса ни, както и израз на желанието ни да сме отговорен корпоративен гражданин сред местната общност.“, коментира Денис Шерстенников, Управляващ Директор на Карлсберг България.

Председателят на парламентарната комисия, който ръководеше визитата на депутатите, Емил Димитров сподели, че пивоварната индустрия е изключително коректна към бюджета. „С посещенията си в различните производствени предприятия искаме да се запознаем с предизвикателствата пред тях и при необходимост да можем да предложим законови промени в подкрепа на изрядния бизнес.“, сподели г-н Димитров. „Пивоварната в Благоевград функционира според най-високите технологични изисквания и отговаря на всички законови норми. Инсталираните уреди за измерване и контрол са касовите апарати на държавата. Чрез Съюза на пивоварите в България на практика всичко става институционализирано“, уточни той.

На срещата присъства и Ивана Радомирова – Главен секретар на Съюза на пивоварите в България, която подчерта ролята на пивоварния сектор за добрата бизнес среда у нас.

През изминалата 2016 година Карлсберг България внесе в бюджета 22 926 хил.лв акциз и 13 713 хил.лв ДДС. От началото на 2017 година до края на месец октомври те са, съответно: 24 907 хил.лв акциз и 14 522 хил.лв ДДС.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.