Депутати и кметове от ГЕРБ разтовариха 419 печки и хладилници - помощ за пострадалите от потопа в Бургаско

499 печки и хладилници за наводнените селища бяха разтоварени от заместник председателите на ГЕРБ Цветан Цветанов и Димитър Николов, кметове на партията от бургаски регион и депутати. Николов и Цветанов най- сърцато сваляха големите кашони от тировете и ги товареха в микробуси, които потеглиха за най- пострадалите райони- селата Ливада, Полски Извор, Трояново, Равнец и др.

По обед техниката пристигна в центъра на село Полски Извор, откъдето бе пръсната за общо седем населеви места.

Електроуредите напълно ще покрият нуждите на семействата, бедствали във водния пъкъл. Тя ще върне надеждите на 187 семейства, останали без перални и печки на прага на зимата.

32 къщи са необитаеми след стихията само в община Камено и в тях се извършват ремонтни дейности- поставят се нови изолации и дограми, каза кметът Жельо Вардунски.

Сред разтоварващите електроуредите в събота бяха още кметовете на Поморие Иван Алексиев, на Айтос Васил Едрев и на Средец- Иван Жабов, както и всички бургаски депутати.

Сумата, за която са закупени е 140 000 лева. 100 000 лева идват от партия ГЕРБ, която дава партийна субсидия, а останалата сума е дарена от Технополис. От веригата са направили отстъпка, като жест към пострадалите в бедствието хора.

187 семейства, които пострадаха от бедствието, сполетяло Бургаска област в днес получиха надежда, че ще възстановят нормалното си ежедневие, коментираха събраните в центъра на село Полски Извор хора.

„Сумата, която беше събрана от благотворителния концерт, орагнизиран от ГЕРБ миналата седмица в Дома на нефтохимика, все още е налична. Тя ще бъде насочена към нуждите на децата в районите, пострадали от бедствието”, заяви и областният лидер на ГЕРБ Бургас Димитър Бойчев.

Огромно количество дъжд се изля в региона на 25 срещу 26- ти октомври. Стените на седем язовири се скъсаха. Водата помете по пътя си коли, къщи и хора, имаше и човешки жертви.

Коментари

Задължително поле