7 души загинаха, след като хеликоптер се разби в Афганистан

Тръмп поиска край на офанзивата в Сирия (обзор) Вашингтон обяви наказателни тарифи за Анкара

Красимир Балъков: Поднасям своите извинения на английските футболисти

Шефът на съдиите и още четирима от БФС задържани за разпит

Сделки за милиарди сключиха Москва и Рияд Най-важното споразумение - за стабилизиране на цените на петрола

Пациент сам си избра сърдечната клапа Екип на проф. Иво Петров направи първата имплантация на MyVal

Убиецът Полфрийман излeзe от изолатора в Бусманци (обзор)

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 16 октомври 2019

Защо чакахме досега?

Джок Полфрийман напусна центъра в Бусманци

20 млн. евро са нужни за повече чартъри

Петима пияни шофьори хванаха за една нощ в Сливен

Борисов разпоредил на Захариева да разговаря с английския посланик Реакцията днес е след дълго вършена работа от полицията, БОП и НАП

Откриха тялото на мъж, който изчезна във водите на Марица

Троен убиец командва банда за рекет от затвора

Депутати от БСП настояват в Бюджет 2018 да бъдат заложени важни инвестиции за Великотърновска област

Значими инфраструктурни обекти в шест общини на Великотърновска област трябва да бъдат финансирани следващата година. Предложението да се осигурят необходимите средства за тях чрез държавния бюджет направиха народните представители от „БСП за България“ Весела Лечева, Валентин Ламбев и Явор Божанков.

Народните избраници искат през идната година да бъде извършена неотложна рехабилитация на тунелите на северния вход на Велико Търново. От пускането им в експлоатация през 1974 г. тунелите „Велчова завера“ с дължина 178 метра и „Боруна“ с дължина 141 метра не са ремонтирани, а състоянието им е критично.

„Рехабилитация на път II-53 – Поликраище – Първомайци – Горна Оряховица на стойност 4,68 млн. лв. да бъде заложена за община Горна Оряховица. Част от трасето е и мостът между Първомайци и Горна Оряховица, който е в много лошо състояние. Пътят се нуждае от сериозна рехабилитация – настилка, отводняване, ограничителни системи, хоризонтална и вертикална сигнализация.

Да започне доизграждането на околовръстния обходен път на град Павликени с прогнозна стойност 3,5 млн.лв. Проектното трасе трябва да изведе трафика на тежкотоварни автомобили извън града“, заявяват тримата депутати.

Лечева, Ламбев и Божанков апелират за средства за основен ремонт на пътища в община Полски Тръмбеш. Искането предвижда трасетата – път Полски Тръмбеш – с.Раданово – 2,6 млн.лв., път Стефан Стамболово – Полски Сеновец за 1 млн.лв. и път Полски Тръмбеш – Иванча – Обединение – 1,6 млн.лв. От Полски Тръмбеш са поискали финансиране и за преустройство на магазин в зала за тенис на маса.

Ремонти в четири читалищни сгради в община Свищов са включили още в предложението си народните представители. Те настояват да се осигури финансиране за подобряване и модернизация на сградния фонд на читалища в четири села за общо 3 млн.лв.

„В крайдунавския град трябва да започне и работата по допълнителното водоснабдяване на 14 населени места с намален дебит на водоизточниците, вследствие на засушаване. За да е възможно това в държавния бюджет трябва да бъдат предвидени 6 млн.лв. За целта вече има подготвен работен проект“, изтъкват депутатите от БСП.

Овладяването на свлачището на пътя между Сухиндол и Севлиево също е тяхно предложение и предвижда осигуряването на 4 млн.лева. Свлачището възникна през 2006г. и се активизира отново през 2015г.. След обследване от спецалисти, пътят е затворен поради падащи скални маси и пропадането на коритото на р.Росица. Със затварянето на невралгичното трасе, е прекъснат достъпът до 3 села и Севлиево. Създаден е алтернативен маршрут, който е непригоден да поеме досегашния пътен поток, в т.ч. тежкотоварни камиони и земеделска техника, училищни автобуси – този път е със силно наклонени банкети и скатове, много завои, на места със скални масиви от падащи камъни.

Всички предложения на Весела Лечева, Валентин Ламбев и Явор Божнаков са внесени в Комисията по бюджет и финанси преди второто гласуване на законопроекта за държвания бюджет за 2018 г.
Весела Лечева предлага също да бъдат увеличени с 3,2 млн.лв. средствата за минималните диференцирани размери на паричните средства за физическо възпитание и спорт.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.