Кремъл отхвърли обвиненията за намеса в американските избори

Наказаха две “мулета” на измамника бай Митко 5560 лв. са върнати на старец от Велики Преслав

9,3% е ръстът на приходите от международен туризъм през 2017 г.

Ердоган и Путин обсъдиха ситуацията в Сирия

Осъждан се маскира като катаджия 1000 лева глоба за разходка с униформа в Берковица

Нова британска партия опитва да спре Брекзит

Дъщерята, убила майка си, получила инсулт “Мъките свършиха”, написала жената

Сотир Цацаров възложи делото за прегазената жена в село Търнава на Софийската окръжна прокуратура

Изригна вулканът Синабунг на остров Суматра

Борисов и Орбан поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски

Собственикът на “Милан” пред фалит

Венци за Апостола, сълзи за Павел Панов

Съвместно учение на морска пехота и артилерия се проведе в Дагестан

18 души се отзоваха на апела на болницата в Търново да дарят кръв

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Депутати от БСП настояват в Бюджет 2018 да бъдат заложени важни инвестиции за Великотърновска област

Значими инфраструктурни обекти в шест общини на Великотърновска област трябва да бъдат финансирани следващата година. Предложението да се осигурят необходимите средства за тях чрез държавния бюджет направиха народните представители от „БСП за България“ Весела Лечева, Валентин Ламбев и Явор Божанков.

Народните избраници искат през идната година да бъде извършена неотложна рехабилитация на тунелите на северния вход на Велико Търново. От пускането им в експлоатация през 1974 г. тунелите „Велчова завера“ с дължина 178 метра и “Боруна” с дължина 141 метра не са ремонтирани, а състоянието им е критично.

“Рехабилитация на път II-53 – Поликраище – Първомайци – Горна Оряховица на стойност 4,68 млн. лв. да бъде заложена за община Горна Оряховица. Част от трасето е и мостът между Първомайци и Горна Оряховица, който е в много лошо състояние. Пътят се нуждае от сериозна рехабилитация – настилка, отводняване, ограничителни системи, хоризонтална и вертикална сигнализация.

Да започне доизграждането на околовръстния обходен път на град Павликени с прогнозна стойност 3,5 млн.лв. Проектното трасе трябва да изведе трафика на тежкотоварни автомобили извън града”, заявяват тримата депутати.

Лечева, Ламбев и Божанков апелират за средства за основен ремонт на пътища в община Полски Тръмбеш. Искането предвижда трасетата – път Полски Тръмбеш – с.Раданово – 2,6 млн.лв., път Стефан Стамболово – Полски Сеновец за 1 млн.лв. и път Полски Тръмбеш – Иванча – Обединение – 1,6 млн.лв. От Полски Тръмбеш са поискали финансиране и за преустройство на магазин в зала за тенис на маса.

Ремонти в четири читалищни сгради в община Свищов са включили още в предложението си народните представители. Те настояват да се осигури финансиране за подобряване и модернизация на сградния фонд на читалища в четири села за общо 3 млн.лв.

“В крайдунавския град трябва да започне и работата по допълнителното водоснабдяване на 14 населени места с намален дебит на водоизточниците, вследствие на засушаване. За да е възможно това в държавния бюджет трябва да бъдат предвидени 6 млн.лв. За целта вече има подготвен работен проект”, изтъкват депутатите от БСП.

Овладяването на свлачището на пътя между Сухиндол и Севлиево също е тяхно предложение и предвижда осигуряването на 4 млн.лева. Свлачището възникна през 2006г. и се активизира отново през 2015г.. След обследване от спецалисти, пътят е затворен поради падащи скални маси и пропадането на коритото на р.Росица. Със затварянето на невралгичното трасе, е прекъснат достъпът до 3 села и Севлиево. Създаден е алтернативен маршрут, който е непригоден да поеме досегашния пътен поток, в т.ч. тежкотоварни камиони и земеделска техника, училищни автобуси – този път е със силно наклонени банкети и скатове, много завои, на места със скални масиви от падащи камъни.

Всички предложения на Весела Лечева, Валентин Ламбев и Явор Божнаков са внесени в Комисията по бюджет и финанси преди второто гласуване на законопроекта за държвания бюджет за 2018 г.
Весела Лечева предлага също да бъдат увеличени с 3,2 млн.лв. средствата за минималните диференцирани размери на паричните средства за физическо възпитание и спорт.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.