Депутати от БСП с изнесена приемна в Община Съединение

Депутатите от "БСП за България" Манол Генов и Георги Търновалийски се срещнаха с жители на Община Съединение по време на изнесена приемна, продължила повече от 2 часа. На нея бяха обсъдени предимно въпроси от местен характер, свързани с проблемите на общината, които според жителите се коренят в местната власт. На срещата присъстваха председателят на БСП Съединение Елена Попова и общинският съветник от левицата Пенчо Дерузов.

"Община Съединение е само на 24 км от Пловдив, но по думите на хората е без перспектива, а вината за това през последните години е в местната власт. В това, че повечето от решенията на Общинския съвет се връщат за преразглеждане, в това, че бюджетът на общината за 2017 г. е приет едва в края на април. Но приемайки го, общинските съветници са актуализирали заплатите си, както и тази на председателя на Общинския съвет", сподели  своето притеснение Георги Търновалийски.

От поставените от жителите на Община Съединение въпроси става ясно, че транспортната схема по селата, социалните грижи, разрушените пътища и битовата престъпност, необхванатите в обучителен процес деца, канализацията на селата и превенцията при наводнения са темите, оставени от местната власт да се решават едва ли не от само себе си.

"Ще продължа срещите си в община Съединение, защото хората там заслужават някой да чуе проблемите им и да търси решенията" заяви Георги Търновалийски, който на 19 юни ще се срещне с жителите на община Калояново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони