Депутати от ГЕРБ-Бургас стартират нова инициатива: „Големи автори за малките библиотеки“

„Пътешествията на Гъливер“, „Граф Монте Кристо“ и разказите на Гогол са част от заглавията, които вече няма да липсват в библиотеката на СУ „Васил Левски“ в Малко Търново.

Фондът бе обновен с колекция от книги, дарени от народния представител от ГЕРБ Диана Саватева. В навечерието на новата учебна година тя посети училището заедно с кмета Илиян Янчев и се срещна с директора Донка Цинова.

„През последните години се появиха нови издания на известни произведения, включени в учебните програми. Не всички училища, а и отделни семейства, имат възможност да обновят библиотеките си. Заедно с учители от СУ „Васил Левски“ в Малко Търново, сред които и Наташа Георгиева по литература, изготвихме списък с липсващите заглавия“, разказа Саватева.

knigi-1Донка Цинова прие книгите, които от утре ще могат да бъдат ползвани от учениците. По-малките ще бъдат зарадвани с ново издание на „Пипи Дългото чорапче“, популярните „Приказки по телефона“ на Джани Родари, както и на „Български народни приказки“ с цветни илюстрации. Директорът на учебното заведение получи и личен подарък – произведения на членове от Бургаската писателска общност, в която участва и народният представител.

„Книгата е особен подарък, чиято стойност с времето расте. Надявам се десетки деца да разлистят новите издания и сами се убедят защо написаното от наши и световни класици вълнува хората и днес”, допълни Саватева.

Дарението в Малко Търново е началото инициативата „Големи автори за малките библиотеки“, с която народните представители от ГЕРБ – Бургас си поставят за цел да обновят книжните училищни колекции в по-отдалечени и малки населени места. Те очакват сигнали както от учители и родители какво им е нужно, така и от хора, които са готови да дарят книги.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България