Депутати от ГЕРБ поеха конкретни ангажименти пред кметове от Първомайско за бързо решаване на куп проблеми

Народните представители от ГЕРБ - Пловдив област Константин Попов, Христо Грудев и Запрян Янков заедно със заместник-областния управител и областен ръководител на Жени ГЕРБ Евелина Апостолова се срещнаха с кметове и общински съветници в селата в Първомайско.

На срещата бяха обсъдени възможностите за кандидатстване по проекти, както и проблеми по селата. Кметовете на ГЕРБ в малките населени места в общината се оплакаха от липсата на средства за инфраструктурни проекти и текущи ремонти. Те споделиха, че се чувстват ощетени от факта, че всички общински средства в Първомайско се разпределят за кметовете от БСП и ДПС. По време на разговора като основен се очерта проблемът с подмяната на старите централни водопроводи в много от селата.

Около 5 милиона лева са нужни, за да се предотвратят многобройните аварии и постоянния режим на водата. Сериозен се оказа и проблемът с водата в село Караджалово. Кметът Марияна Колева алармира, че населеното място се снабдява с питейна вода с водоноски от много време заради наличието на уран, открит в сондажния кладенец. При направените проверки от компетентните органи се е оказало, че водата в цялото землище е замърсена с уран и там нов сондажен кладенец не може да бъде направен. Генерал Константин Попов и Запрян Янков поеха ангажимент за запознаят с проблема министъра на околната среда и водите Нено Димов, за да се потърси решение.

Кметът на село Градина Бальо Балев сподели с присъстващите за проблемна дига на река Марица, която се намира на границата на областите Пловдив и Старо Загора и която е доста компрометирана. По думите му при обилен валеж реката ще залее селото, ако не се вземат бързи мерки. По този проблем Запрян Янков обеща да разговаря с изпълнителния директор на Напоителни системи и да се потърси бързо разрешение на проблема. В края на срещата кметът на Буково Али Баджаклъ изказа благодарност към правителството на ГЕРБ и кмета на Община Първомай Ангел Папазов за оказаното съдействие по ремонта на подпорна стена и асфалтиране на улица „1-ва” в селото.

След като бяха обсъдени проблемите на селските кметове на ГЕРБ те бяха поставени и пред кмета на Първомай. „Ние всички колеги народни представители сме тук, за да се опитаме да помогнем, каза при срещата с Ангел Папазов генерал Попов. Правителството на Бойко Борисов не дели общините на наши и ваши и се надяваме с общи усилия поставените проблеми да бъдат разрешени, допълни още той. Ние можем да бъдем мост между общинската власт и правителството, разчитайте на нас”, завърши генерал Попов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика