Депутатът Весела Лечева похвали село за отлична спортна база

Свищовското село Царевец разполага с тенискорт, фитнесзала, стадион с две игрища, 5 футболни отбора

Депутатът от БСП за Великотърновския регион Весела Лечева се впечатли от отличната спортна база, която е изградена в свищовското село Царевец. Местните жители с гордост показаха на народния представител и световен шампион придобивките, които се ползват от деца, младежи и възрастни в селото.

"Много се зарадвах като видях спортната база. В Царевец има стадион с две игрища, с трибуна, нови седалки, съблекалня и добре поддържан терен. Освен това на разположение на деца и възрастни е фитнес зала и тенискорт. На игрището дори имаше трениращи. Селото се слави и с 5 футболни отбора", разказа Лечева след проведената в Царевец приемна.

Тя подчерта, че заслуга за това има добрия модел на сътрудничество между Земеделската кооперация "Изгрев 93" и местната власт в селището.Забележителната спортна база е изградена по времето на бившия кмет на Царевец Генчо Генчев, който в момента управлява община Свищов. Съоръженията са създадени със средства на земеделската кооперация и се поддържат от нея. Земеделците издържат и футболните тимове. Заради тези заслуги тази година председателят на кооперацията Георги Ламбев е бил удостоен със званието почетен гражданин на община Свищов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България