Джонсън ще спази закона, но въпреки това ще изкара Великобритания от ЕС на 31 октомври

Повреда остави без ток милиони хора в Централна Америка

Путин предложи на Саудитска Арабия да си купи С-300 и С-400 за защита

Тръмп: САЩ искат да избегнат война с Иран

Променят движението в София заради празника на града

Според учени: Лятото на 2019 г. е най-горещото в северното полукълбо, откакто се правят измервания

Слънчево и топло ще е времето днес

София празнува със „140 удара в минута” Аудиовизуално шоу на площад “Княз Александър I” тази вечер

Общинският съветник и издател от Велико Търново Нейко Генчев: Шумът убива в огромни мащаби Според данни на СЗО 3500 смъртни случая годишно се дължат на прекомерен шум

Горящо ремарке на тир блокира движението на магистрала „Тракия“ (ВИДЕО)

Етичната комисия разглежда кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор

Почитаме Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София

ЦИК и СЕМ подписват споразумение за местните избори

Катастрофа затруднява движението на пътя Плевен – Русе

На 17 септември 2019 да почерпят

Депутатът Манол Генов: БСП излиза от задкулисието и тръгва на борба с бедността

БСП ще се стреми да излезе от задкулисието и да се започне война с бедността. Това заяви депутатът от „БСП Лява България“ Манол Генов по БНТ.

По думите му, справянето с демографската криза изисква интегрирани комплексни мерки в продължение на 10-15 години. „По отношение на икономиката ние в последните 20 години все говорим, че няма пари, че сме в криза. Ами нека да намерим някакви пари, които да започнат да раждат други свежи пари, които са необходими на бюджета и държавата. В крайна сметка трябва да започне една война с бедността“, подчерта Генов. Казвам го съвсем откровено, не популистки, добави той и посочи, че това е един от големите пороци на прехода. Според депутата, резерви в бюджета могат да се намерят, колкото и да е ограничен. „Въпросът е да се харчат целесъобразно тези финанси“, подчерта той.

По думите на Манол Генов, социалистическата партия се стреми да излезе от задкулисието и коректно да наложи своите политики.

„БСП е достатъчно мъдра партия и този път ще успеем да излезем от задкулисието, тайните договорки при спечелването на власт, при сформиране на коалиции. Ще се опитаме по изключително прозрачен и политически коректен начин да наложим своите политики, за които поемаме ангажимент пред своите избиратели и пред целия български народ“, каза народният представител.

„Нашата заявка е за постигане на един ръст, за създаване на дългосрочни инвестиции. Те не могат да дадат допълнителна придадена стойност на икономиката за година или две. Тук трябва едно по-дългосрочно виждане за развитите на високотехнологични индустриални дейности, за свързване на научния потенциал с бизнеса“, посочи още Манол Генов.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. изпълзяват влечугите от дупките си…

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.