Депутатът от БСП Валентин Ламбев: Три пътни отсечки в община Полски Тръмбеш се нуждаят от спешен ремонт

Три републикански пътни отсечки в община Полски Тръмбеш се нуждаят от спешен ремонт. Това стана ясно при поредните депутатски приемни на народния представител Валентин Ламбев. Той посети град Полски Тръмбеш и селата Павел и Страхилово, както и село Джулюница в община Лясковец.

Третокласните пътища между Полски Тръмбеш и Стражица, в участъка между селата Каранци и Орловец, между Свищов и Велико Търново, в участъка от Обединение до Стефан Стамболово, и Полски Тръмбеш - Обединение. Жителите на селата Обединение, Климентово и Иванча вече сформират инициативен комитет и подписка и са готови на гражданско неподчинение, ако ремонт не започне скоро. Това разказаха кметове на населени места по време на срещата си с народния представител от „БСП за България“ Валентин Ламбев. Те подчертаха, че по тези третокласни пътища над 20 години не са правени ремонти.

Опасенията си, че над 100-годишният каменен мост при село Петко Каравелово е силно компрометиран и скоро може да рухне споделиха присъстващите. Той свързва селото и над 5000 декара земеделска земя на съседния бряг. Ако мостът падне, достъпът на хората до земите им ще стане невъзможен, а съоръжението е част и от републикански път.

Десетки още теми обсъдиха присъстващите на срещите с Валентин Ламбев. Те изразиха недоволство от обезлюдяването на населените им места, ниските пенсии, държавната политика, която води до закриване на училища, вземането на нов държавен заем и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони