Уседналост до школото дава предимство на първолаци

Почти три години след трагедията Варненският окръжен съд реши: Три години затвор за гинеколог, причинил смъртта на бебе

Елена Йончева: Не работя за български, нито за чужди служби, премиерът Борисов би трябвало да има такава информация

Наложиха ограничения за Котленския проход Пътищата Твърдица-Елена и Сливен-Стара река - забранени за камиони

Клошарско „общежитие“ пламна на 19-ти етаж Запалена свещ е станала причина за пожара

Министър Ангелкова: Директната авиолиния София-Баку ще увеличи броя на туристите

КС отряза Мая Манолова за частичното изплащане на заплати

Еколози на крак заради слуз в Янтра, бактерия превзела дъното Заради намалената скорост на реката дъното обрасло с бактерия

Отличиха шуменски прокурори

Белодробната болница в Търново планира приходи от 877 000 лева за тази година Дружеството разполага със собствени средства в размер на 584 000 лева

Oще чакаме част от оборудването на АЕЦ „Белене“

Конституционният съд прие като доказателства заявленията на Делян Добрев за оставка и за оттеглянето й

1 г. условно и 500 лева глоба за бивш сътрудник на Бареков, помлял пиян три коли в Търново

Роси от Малта: „Левски“ гони трофей този сезон

Отпадна идеята за двойно по-скъпа „Синя зона” в София при мръсен въздух Изцяло ще се забранява паркирането на някои места в столицата, обмислят от СОС

Депутатът от БСП Валентин Ламбев: Три пътни отсечки в община Полски Тръмбеш се нуждаят от спешен ремонт

Три републикански пътни отсечки в община Полски Тръмбеш се нуждаят от спешен ремонт. Това стана ясно при поредните депутатски приемни на народния представител Валентин Ламбев. Той посети град Полски Тръмбеш и селата Павел и Страхилово, както и село Джулюница в община Лясковец.

Третокласните пътища между Полски Тръмбеш и Стражица, в участъка между селата Каранци и Орловец, между Свищов и Велико Търново, в участъка от Обединение до Стефан Стамболово, и Полски Тръмбеш – Обединение. Жителите на селата Обединение, Климентово и Иванча вече сформират инициативен комитет и подписка и са готови на гражданско неподчинение, ако ремонт не започне скоро. Това разказаха кметове на населени места по време на срещата си с народния представител от „БСП за България“ Валентин Ламбев. Те подчертаха, че по тези третокласни пътища над 20 години не са правени ремонти.

Опасенията си, че над 100-годишният каменен мост при село Петко Каравелово е силно компрометиран и скоро може да рухне споделиха присъстващите. Той свързва селото и над 5000 декара земеделска земя на съседния бряг. Ако мостът падне, достъпът на хората до земите им ще стане невъзможен, а съоръжението е част и от републикански път.

Десетки още теми обсъдиха присъстващите на срещите с Валентин Ламбев. Те изразиха недоволство от обезлюдяването на населените им места, ниските пенсии, държавната политика, която води до закриване на училища, вземането на нов държавен заем и др.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.