Депутатът от БСП Весела Лечева дари екипи и топки на малките футболисти от Килифарево

Екипи и топки дари на малките футболисти в Килифарево народният представител от „БСП за България“ Весела Лечева.

„Децата са нашата кауза и целта ни винаги трябва да е насочена към това те да спортуват и да се забавляват в нормални условия. Политиката тук е без значение, без значение и от каква партия е кметът. Не мога да приема, че децата трябва да стават заложници на политически интереси, затова съм готова да работя с всеки кмет, независимо от неговите партийни интереси“, коментира Весела Лечева, която преди по-малко от месец спази още едно свое обещание към директора и учениците на СУ „Вела Благоева“ във Велико Търново. На гимназията тя подари маса за тенис и хилки, за да има къде да се забавляват децата в извънучилищно време.

Тя пое ангажимента да съдейства на кмета на Килифарево Димитър Събев, който иска да направи ремонт на пистата на градския стадион. След наводнението през 2014 г. настилката е премахната, защото е станала неизползваема. А в този вид пистата е опасна за тренировки. „Има програма за ремонт на спортни съоръжение и за изграждане на нови. По тази програма Събев може да кандидатства с проект и да получи средства, за да покрие пистата с най-добрата настилка и тя да стане използваема за лекоатлетически цели и за физическата подготовка на тези деца“, коментира още г-жа Лечева, която се ангажира да направи всички нужни проучвания по програмата, за да може кметът на Килифарево да подготви успешен проект.

Малките футболисти от своя страна подариха на Весела Лечева икона с пожеланието да я закриля и да й носи повече радост.

Около 40 деца тренират футбол в две възрастови групи. Футболният клуб на Килифарево участва и с двете си детски формации в зоналното първенство. Възпитаниците на треньора Илко Трифонов постоянно пътуват до Свищов, Севлиево, Габрово, за да се състезават. „Стадионът ни е прекрасен, двете съблекални – за домакини и гости функционират нормално. Само пистата ни е проблемна. Но, както каза Лечева, след като направим консултациите със специалист, който да ме ориентира в изискванията за такова проектно предложение, ще решим и този казус. С треньора да децата обсъждаме и подходящо осветление на стадиона, защото в късна есен и ранна пролет, тренировките след 17 часа вече се провеждат в тъмната част на деня. Но и този въпрос сме задвижили. Амбициран съм много да създам добри условия за тренировки на тези малчугани и приемам каузата лично, защото много се гордея с нашия голмайстор, който на мач успява да вкара 16 гола“, коментира още Димитър Събев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България