Депутатът от БСП Весела Лечева покани общинари от Стражица в парламента

Срещнаха се и с президента Румен Радев

По покана на народния представител от „БСП за България“ група дейци на образованието и културата и представители на местната власт от Община Стражица посетиха Народното събрание. Те имаха възможност да разгледат сградата, да наблюдават на живо част от пленарното заседание на народните представители, както среща-дискусия с народни представите от парламентарната група на „БСП за България“. В тази среща се включиха представители на комисиите по култура, медии и регионална политика, социална политика и др.

Има ли смисъл от по-нататъшното съществуване на Народното събрание, беше единият от въпросите, по които народният представител Весела Лечева говори по време на дискусията. И според преобладаващото мнение стана ясно, че не само няма смисъл от Народното събрание да продължава да работи в този си вид, но и че страната ни се нуждае от промяна на системата.

Народният представител Валентин Ламбев говори за необходимостта от спазване на субординацията и разделението на властите, в противен случай ще станем свидетели на хаос в обществото. Депутатът Явор Божанков представи проекта на БСП „Визия за България“ и каза, че до края на годината социалистите ще представят този документ вече в окончателен вид.

„Въпреки липсата на каквато и да е чуваемост, депутатите от БСП ще продължават да отстояват исканията на хората, да оказват подкрепа на общините в рамките на делегираните бюджети и държавните субсидии“, коментира по време на срещата и Николай Иванов, който е член на Комисията по регионална политика.

След обяд гостите от Стражица посетиха и Президентството. Там те бяха поздравени от президента Румен Радев и си направиха с него снимка за спомен.

Коментари

Задължително поле