Депутатът от БСП Весела Лечева: Предлагаме еднократна помощ да се дава на децата от първи до четвърти клас

Народният представител от „БСП за България“ Весела Лечева беше специален гост на празника „Здравей, лято! Здравей, ваканция“ на децата от подготвителната група към СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в град Златарица. Тя разговаря и с родителите им за семейните помощи.

„Внесли сме в Народното събрание промяна в Закона за семейните помощи за деца. С нея предлагаме помощта за покриване на част от разходите в началото на учебната година за деца от семейства с ниски доходи да се разшири и да се отпуска не само за първокласниците, но и за децата във втори, трети и четвърти клас. Това е възраст, в която децата бързо растат и най-малкото, с което държавата може и следва да им помогне е осигуряването на необходимите средства за облекло и обувки за началото на учебната година“, каза Лечева.

Тя припомни, че за за учебната 2016 – 2017г. еднократната помощ беше в размер на 250 лева. „При запазване на този размер и за следващата учебна година допълнителните средства за тази мярка ще са около 30 млн.лв. Помощта ще обхване около 120 хил.деца.“, подчерта народният представител.

На всички участници в празника тя пожела успех в новата учебна година.  Всички деца получиха награди книжки с детски приказки, блокчета и пособия за рисуване, а Весела Лечева поздрави и децата, които създадоха най-добрите апликации.

По-рано, при среща с кмета на Община Златарица Пенчо Чанев, Весела Лечева обсъди и актуални проблеми на местната власт. Общините имат проблем с високите такси за съгласувателни процедури и състоянието на пътищата. Кметът изрази недоволството си от неправилното разпределение на парите за снегопочистване, критериите, по които се разпределят, и неравенството между общините, което се създава.

 

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.