Депутатът от БСП Явор Божанков в Долна Оряховица: Работниците да бъдат на първо място при удовлетворяване на вземанията

Снимка личен архив

„Работниците да бъдат на първо място при удовлетворяване на вземанията. Това сме внесли като промяна в Граждански процесуалния кодекс, за да защитим хората, които добросъвестно работят“. Това каза в Долна Оряховица народният представител Явор Божанков.

„Когато една фирма дължи на банки, на държава, на работници, последните са накрая. Искаме на работниците да се плати първо, а след това на останалите”, подчерта още депутатът от „БСП за България“.
Божанков припомни, че БСП са внесли законопроект за работата на частните съдебни изпълнители.

„Хората сами споделиха, че докато в държавата се говорят празни приказки, градовете и селата се обезлюдяват, младите отиват в чужбина и скоро тук няма да има кой да работи. Те знаят, че тогава и здравната, и осигурителната система ще се срутят, и ще останат без пенсии. Говорихме дълго с присъстващите за правосъдие и справделивост, защото те разбират, че без тях другото няма да се промени в нашето общество“, разказа след срещата Божанков.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.