Депутатът от ГЕРБ Станислава Стоянова присъства на най-голямото световно изложение за земеделие, храни и градинарство

Народният представител от ГЕРБ –Велико Търново и член на парламентарната Комисия по земеделие и храни Станислава Стоянова присъства на най-голямото световно изложение за селскостопански и хранителни продукти “Зелена седмица” в Берлин. Стоянова бе на работно посещение в германската столица, заедно със свои колеги от Парламентарната комисия по земеделие и храни, а делегацията бе водена от зам.-министъра на земеделието, храните и горите Лозана Василева.st1

Българските представители проведоха работни срещи с държавния секретар на Федералното министерство на прехраната и земеделието Михаел Щюбген и с Йоахим Рюквид - президент на Федералната асоциация на фермерите (Deutsche Bauernverband). Обсъдени бяха въпроси, свързани с Общата селскостопанска политика на ЕС. Делегацията, от която Станислава Стоянова бе част, посети и Бундестага, където проведе среща с Алоис Гериг, председател на Комисията по земеделие в германския парламент.

В авторитетния форум, който в Берлин се провежда от 18 до 27 януари, със свои продукти участват изложители от целия свят, а посетителите са стотици хиляди.

„За 30-a поредна година редица български производители участват в изложението, което им предоставя чудесна възможност да защитят и завоюват нови пазарни позиции за своите продукти. Участието на страната ни спомога за популяризиране на българския бранд - не само на храни и напитки, но и като атрактивно място за добра кухня, туризъм и отдих“, коментира народният представител Станислава Стоянова.

Стоянова припомни, че България бе официален партньор на най-голямото в света събитие за земеделие, храни и градинарство през 2018 г., а през настоящата година тази роля е на Финландия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България