Сидеров: Кой отърва Джамбазки от затвора? Каракачанов, премиерът, МВР шефът или главният мюфтия?

София – бизнес център за хора с големи заплати

Несебърските рибари: Морето дава сафрид и барбун Тази година чернокопът не си хвърлил хайвера

Счетоводните къщи да не приемат пари в брой

Цвета Караянчева връчва наградата „Студент на годината”

Гърция изпраща 400 военни срещу мигрантите по границата с Турция

Сладкото намалява имунитета

Посланикът на Швейцария: Швейцарците сме много отговорни, защото гласуваме постоянно

Дворецът в Балчик получи наградата на БТС Уникалният комплекс е №1 в 100-те национални обекта

САЩ експулсираха двама китайски дипломати, опитали да проникнат във военна база

„Мис Свят 2019” ще работи за устойчива промяна за жените Красавица от Ямайка грабна титлата

Антинаграда за гаврата с „Под игото”

Нено Димов: Общините подлежат на санкции, ако не изпълнят целите за чистота на въздуха ВиК не са длъжни да ни уведомяват, че водата в даден язовир свършва, каза екоминистърът

Автобус на градския транспорт в Ямбол пропадна в дупка

Марк Жирардели: Без втора кабинка ще изпаднем в застой

Депутатът от ГЕРБ Станислав Стоянов беше официален гост при откриването на паметниците на св. Патриарх Евтимий и св. Киприан

Великотърновският народен представител от ПГ на ГЕРБ Станислав Стоянов беше официален гост на родолюбиво събитие, което се състоя в комплекс “Стара Плиска”, намиращ се в близост до първата българска столица. В “Дворът на кирилицата”, който е част от този комплекс, тържествено бяха открити паметниците на двама бележити търновци и велики български просветители от епохата на Второто българско царство – св. Патриарх Евтимий Търновски и св. Киприан, Митрополит на цяла Русия.

Историкът проф. Пламен Павлов представи интересни факти от живота на двете духовно свързани личности. Той преряза лентата и откри бюста на св. Евтимий, чийто автор е българският скулптор Борис Гондов.

Бюстът на св. Кирпиан бе открит от генералния консул на Русия във Варна Владимир Климанов. Автор на паметника е доцентът от Московската художествена академия Александър Миронов, който пристигна от Москва специално за събитието. Той бе награден с грамота от Асоциацията на българите по света, от кмета на община Каспичан Милена Недева и от Съюза на писателите „Св. св.Кирил и Методий„. Тържествен водосвет бе отслужен от отец Андрей.

В качеството си на народен представител от региона на Велико Търново Стоянов приветства с благодарност делото на г-н Карен Алексанян от името на кмета на община Велико Търново инж. д-р Даниел Панов, от свое име и от името на всички признателни граждани на града, в който са родени тези велики българи.

Подобни инициативи могат да ни служат за реален пример и да ни дадат сериозна мотивация, с която да продължим да работим с пълни сили за просперитет и въздигане на нашето Отечество, заяви Станислав Стоянов..

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.