Депутатът от РБ Петър Славов: Невъзможно, безполезно и дори опасно е да се взема мандат

След вчерашните събития и партийното лицемерие, което видяхме, се върви към прекратяване на мандата на този парламент и предсрочни избори. Най-разумният вариант ми изглежда консенсусно служебно правителство, заяви депутатът Петър Славов от гражданската квота на Реформаторския блок пред БНР. Той посочи, че има разминаване между гражданската квота и проуправленската част на РБ, в която има желание да се реализира мандат.

На мен това ми изглежда невъзможно и безполезно, подчерта Славов и допълни, че ако целта е просто едни хора да вземат мандат и да се нагласят едни хора на министерски постове – това му се струва дори опасно.

Като грозни сцени, които не помагат на науката и на младите учени Славов определи отказа на парламента да гласува 10 милиона лева допълнително за БАН. Бюджетът имаше този резерв – стигна се до демонстриране на някакъв политически инат и партийно надцакване, подчерта Петър Славов.

Относно запазените 11 лева партийната субсидия за 2017 година, той поясни, че предложението за таван на партийната субсидия, което бе отхвърлено, е било разумна сума за активна политическа дейност. Получихме подкрепа от ПФ и АБВ, но големите, т.нар. "системни партии" системно и единодушно отхвърлиха предложението, напомни Славов. От спестените партийни пари би могло да се освободи ресурс за покриване на социални плащания, смятат вносителите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България