Йордан Арабаджиев, Съюз на превозвачите: Пакет „Мобилност“ е удар срещу икономиката ни, топката е в Европарламента

Макрон поднесе съболезнования на жертвите на трагедията в Страсбург

Инж. Илиян Терзиев, КСБ: Излязохме, за да защитим бранша, искаме правила за работа

Строителите излязоха на мирна демонстрация в София

Боян Чуков: Франция е в полувоенно положение

Самолет с членове на правителството, е кацнал аварийно заради спукано стъкло

БДЖ въвежда предварителна продажба на билети за Коледните и Новогодишните празници

Проф. Владимир Чуков: Нападателят от Страсбург има класически профил на радикализиран престъпник

Френската полиция продължава издирването на стрелеца от Страсбруг Заподозреният избяга с такси след две престрелки със силите на реда

Слаби валежи от сняг днес

„Ривър Плейт“ поиска скалпа на „Реал“ (ИНФОГРАФИКА)

Ето кой е заподозреният за атентата в Страсбург Посещавал е радикални ислямистки кръгове

Стрелецът в Страсбург е трябвало да бъде задържан тази сутрин

На 12 декември 2018 да почерпят

Френската прокуратура започва разследване за тероризъм в Страсбург

Депутатът Станислава Стоянова разговаря с ръководствата на Аграрната гимназия и Комплекса за социални услуги в Павликени

Народният представител Станислава Стоянова, заедно с общинските съветници от ГЕРБ – Павликени Мирослав Маринов и Венцислав Георгиев посетиха Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски“ в града.

Те бяха изключително топло посрещнати в гимназията, в която в момента се изпълнява проект за енергийна ефективност по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г., на стойност над 1 300 000 лв. Народният представител имаше възможността да инспектира дейностите, включващи монтаж на външна изолация, подмяна на дограмата и отоплителната инсталация на училището и др.

„Професионалното образование е приоритет за кабинета на Бойко Борисов и също така бе разписано в предизборната програма на ПП ГЕРБ. Аз съм изключително доволна от факта, че благодарение добрата работа на правителството, средства от европейските фондове могат да се инвестират и в развитието на професионалните училища. Такива възможности предоставя и Министерството на образованието, което със средства от националния бюджет финансира Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“. Като първият модул на тази програма е именно „Модернизиране на системата на професионалното образование“, обясни Станислава Стоянова, член на най-голямата група в Народното събрание.

По-късно Стоянова и ръководството на учебното заведение обсъдиха Закона за предучилищното и училищното образование, проблемите на дуалното обучение и предизвикателствата пред училищното ръководство, относно мотивирането на работодателите да се включват в образователния процес в професионалното училище.

Директорът на училището Миглена Желязкова и нейните заместници информираха народния представител, че са успели да привлекат две местни фирми към каузата и сега техни ученици имат възможността да се запознаят в реална среда с производствените процеси и практическата част на професиите, които изучават.

Някои от възпитаниците им пък, веднага след завършване на средното си образование, ще бъдат наети на постоянен трудов договор от тези фирми. Народният представител и член на парламентарната Комисия по образование и наука Станислава Стоянова не скри задоволството си и заяви, че това е много важно за всички професионални гимназии. „Това предоставя на подрастващите най-лесния път от ученическата скамейка до работната среда. А когато имаме и добра училищна инфраструктура и мотивирани учители, задача е решима“, коментира Стоянова.

След срещата в професионалната гимназия, народният представител и общинските съветници посетиха и Комплекса за социални услуги в Павликени, в който в момента също тече проект, на стойност малко под 100 000 лева. Средствата са осигурени от ОП „Региони в растеж“, със съфинансиране от страна на държавата.
Директорът на комплекса Татяна Иванова разясни целта на проекта – осигуряване на подходяща и ефективна социална инфраструктура, включваща и вътрешни ремонтни работи, и реконструкция на три броя съществуващи площадки за игра. Депутатът от ГЕРБ Станислава Стоянова и общинските съветници имаха възможността да се запознаят на място с хода на ремонтните работи и получиха уверение, че дейностите по проекта ще бъдат извършени в срок до 28 юни.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.