Вижте как депутат от СДС е заградил улица

Депутат постави метална врата върху общински път и по този начин ограничава достъпа на възрастна жена до имота й, въпреки че тя е спечелила делото в съда за правото върху парцела, съобщи БТВ.

Стайка Авджиева получава място във вилната зона Симеоново през 1967 г. То е 600 квадратни метра и на него тя решава да построи бунгало и да го облагороди. След края на социализма, хората, които имали бунгала във вилните зони получили право да закупят имотите, при определени условия. Семейство Авджиеви платили своето на общината.

В този период местата, давани за облагородяване, стават обект на реституционни интереси. И на масови злоупотреби. „По разни машинации и фалшиви документи, те издават две решения на две семейства, които са рода. За нашето место и за това на Василеви, съседното, с което обявяват, че получават двата имота”, обясни Стайка.

Оказало се, че човекът, който по документи е изкаран наследник на бивши собственици на мястото, всъщност е шефът на общинската техническата служба тогава. Една от институциите, без чието одобрение, нямало как да се реституира земята.

В едно удостоверение на община Витоша се записва, че ние сме притежатели на този имот и най-отдолу г-н Божилов, който в момента е ръководител на техническата служба на район Витоша, инж. Иван Божилов, е заинтересован от този имот тъй като неговия дядо Търнин, е наследодателя. И той си позволява в това удостоверение отдолу да напише, че имот номер 2233, който е именно нашия имот, е на Търнин. А това не е вярно, обясни потърпевшата.

2111279983

Иван Божилов от години не работи в общината и не отрича думите на Стайка Авджиева.

По същата процедура, роднините на бившия шеф на техническaта служба придобиват и съседния на Стайка имот и веднага продават окрупнения парцел на семейството на активистът от СДС Борислав Миланов, който днес е депутат от Реформаторския блок. Случва се преди 16 години.

2510Борислав Миланов (на малката снимка) посочва, че е добросъвестен купувач и няма как да знае какво се е случвало с мястото преди.

След години съдебна борба на всички инстанции Стайка Авджиева доказва, че имотът й е отнет без право. „С решение на ВКС се доказа, че ние сме собственици на този имот и те не са притежавали този имот. Намерихме нотариален акт на бивши собственици, които са обезщетени”, обясни Стайка.

През 2012 г. съдът окончателно решава, че тя е собственик. До тогава депутатът Миланов е окрупнил нейния имот със съседния, построил е къща, а земята на Стайка станала двор на луксозния имот.

Къщата, която той построи, е на три етажа, 500 квадратни метра разгърната площ. Тъй като той няма двор на тази къща, нашето место му се явява двор, добави тя.

Стайка твърди, че от 2012 г. до ден днешен няма достъп до имота си. Затова решила да потърси помощ от медията. По думите на депутата семейство Авджиеви имат ключове и приемо-предавателен протокол и никой не им пречи да влязат в имота си.

Стайка разказва, че след като е окрупнил нейния и съседния парцел, народният представител е затворил улицата откъм нейния имот с плътна метална врата и усвоил пътя.

Въпросната улица е собственост на общината и според инж. Иван Николов, ст. експерт Кадастър и регулация в район Витоша, категорично кадастралната карта и кадастралния план показват точно това.

Докато правят проверка дали усвоената улица е общинска, властите установяват, че върху публичната собственост депутатът построил беседка с барбекю. "Тъй като изграждането няма одобрени технически книжа това е незаконно", заявява инж. Невена Захариева, от Техническа служба Витоша.

Депутатът обясни, че е сложил вратата, за да се охранява имота по-добре и като се отвори улицата тя ще си съществува. Семейство Авджиеви имали ключ от вратата. Но според Стайка този ключ не работи.

Минути след интервюто с него, депутатът Борислав Миланов се обажда по телефона. „С оглед на предстоящата кампания... какъв е шанса да говоря ли с тях... какъв е шанса да го спрем това нещо. Какъв е шансът да спрем репортажа?”, пита той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България