Депутат от БСП спасява горнооряховско село от безводие

Народният представител от „БСП за България“ Явор Божанков започва подписка сред жителите на горнооряховското село Горски Долен Тръмбеш за изграждането на водопровод до селото.

Проблемът с питейната вода е с давност поне три мандата назад във времето. Всяко лято селото остава без вода, заради ниското налягане в помпената станция. Решението според местните е да се прокара водопровод от близкото село Върбица, който да докара питейна вода от язовир "Йовковци" до помпената станция на Горски Долен Тръмбеш.

По предварителни данни строителството на подобен водопровод ще струва около 500 000 лева, а местното ВиК дружество е готово с идейния проект за него.

За да се реши проблемът, депутатът Явор Божанков ще внесе подписка от жителите на селото при омбудсмана Мая Манолова. Наред с това младият социалист ще отправи въпрос от парламентарната трибуна към министъра на регионалното развитие и благоустройството. Ангажиментът той пое по време на среща с жителите на селото.

„В Горна Оряховица за трети път се прави ремонт на площада, а за двайсет години в нито едно село не е направен ремонт“, ядосваха се присъстващите на срещата. Местният кмет Маринчо Маринов посочи, че трета поредна година му се отказва кметството да кандидатства по ПУДООС за нова детска площадка.

Отсечката от пътя между селото и Горски Горен Тръмбеш и продължението й към стражишкото село Царски извор да се отвори за движение поискаха местните. „Господа управляващи, мислете за бъдещето на това село!“, призова една от присъстващите и посочи, че то е едно от малкото, в които ражданията са повече на брой от смъртните случаи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България