Дербито на Мадрид влиза в съда

Real Madrid's defender Sergio Ramos celebrates with teammates after scoring during the UEFA Champions League football match SSC Napoli vs Real Madrid on March 7, 2017 at the San Paolo stadium in Naples. / AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE

 

„Атлетико“ възнамерява да съди големия съперник „Реал“, а ябълката на раздора е Тео Ернандес. На „Висенте Калдерон“ имат информация, че „белите“ са преговаряли с талантливия бранител зад гърба им. Ернандес има дългосрочен договор с „дюшекчиите“ и за да има подобни разговори, първо „червено-белите“ трябва да дадат съгласието си.

Едно евентуално подобно дело може да удари сериозно по трансферните амбиции на „Реал“. През това лято ще падне ембаргото на клуба за привличане на нови играчи, наложено заради неправомерното привличане на млади играчи под 18-годишна възраст.

Освен юридически тимът на Зинедин Зидан имаше проблеми и при визитата на скромния „Леганес“ в Примера дивисион. Носителят на Шампионската лига спечели с 4:2, но двубоят се превърна в инфарктен за лидера.

„Започнахме много добре и вкарахме два гола, но мачът се промени само за три минути заради тяхната реакция - анализира французинът ситуацията с двата бързи гола на домакините. - В този момент ни липсваше концентрация, но през второто полувреме контролирахме играта. Трябва да забравим за тези три минути, въпреки че те можеха да ни струват много скъпо. Ядосах се. Върнахме ги сами в срещата, но не бива да правим това, защото никога не знаеш какво може да се случи.“

В герой за гостите от Мадрид се превърна Алваро Мората. Нападателят заби хеттрик и закръгли головата си сметка на 10 през настоящата кампания. Испанският национал е и най-ефективен от играчите на „Реал“ по отношение на попадения - изиграни минути.

„Барселона“ на свой ред имаше безпроблемно домакинство на „Севиля“ при успеха с 3:0. Каталунците се развихриха за 8 минути между 25-ата и 33-тата, когато точни бяха Луис Суарес със задна ножица и Лионел Меси на два пъти.

След междинния кръг „Реал“ продължава да води с 2 точки пред отбора на Луис Енрике и мач по-малко.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят